NIJE IM LAKO

Chicago je najstresniji grad u SAD-u

22.10.2009 u 14:16

Bionic
Reading

Među pet najstresnijih gradova u SAD-u začuđujuće se ne nalazi New York, grad koji nikad ne spava, no zato stanovnicima Chicaga nije lako budući da žive u najstresnijem gradu u zemlji

Istraživanje koje je proveo Harris Interactive pokazalo je da su, nakon Chicaga, najstresniji američki gardovi Houston, Boston, Los Angeles i San Diego, dok se već spomenuti uvijek užurbani New York našao tek na 17. mjestu.

Najmanje stresan je Miami, a slijede ga Dallas/Fort Worth, Las Vegas, Cincinnati i Minneapolis.

'Očekivali smo da će poredak biti drukčiji, ali očito se stanovnici Chicaga previše trude', rekla je predstavnice tvrtke Harris Interactive.

Ona smatra da je niska količina stresa u Miamiju povezana s blizinom mora, toplom klimom i ležernim stavom prema životu u tamošnjih žitelja. U istraživanju su gotovo dvije trećine Amerikanaca priznale da ne znaju kako spojiti poslovne i privatne obaveze, ali polovica ih optimistično vjeruje da bi u tome mogla uspjeti u narednih pet godina.

Stres najviše uzrokuju financijske brige, dok su problemi s viškom kilograma na drugim mjestu, a slijedi ih nemogućnost da se obave svi poslovi i zabrinutost zbog nezaposlenosti. Oko dvadeset posto Amerikanaca, uglavnom žena, smatra svoje partnere odgovornima za raznu stresa, dok su muškarci spremniji za to okriviti svoje šefove.

Najpopularnije metode smirivanja na kraju radnog dana su, po ispitanicima, presvlačenje, izležavanje, ljubljene partnera, igranje s kućnim ljubimcem i čitanje knjige ili časopisa.