ZNANSTVENO DOKAZANO

Čemu to muškarci jednostavno ne mogu odoljeti?

12.07.2012 u 15:58

Bionic
Reading

Neiscrpna tema svakako je ona što muškarci doista vole na ženama te što ih zaista privlači. Jesu li to možda brinete, plavuše ili pak crvenokose? Kako na njih djeluju ženske suze, koja ženska odjeća potpuno okupira njihovu pažnju te jesu li doista tako bespomoćni pred bujnim ženskim grudima – evo kakve odgovore nudi znanost

Fatalna crvena boja
Istraživanje provedeno na Sveučilištu Rochester otkrilo je kako muškarci ne mogu odoljeti ženama u odjeći crvene boje. Tijekom istraživanja muškarci su promatrali fotografije žena odjevenih u crvenu i zelenu odjeću, a crvena se pokazala kao fatalna boja. 'Istraživanje je pokazalo je kako boja odjeće nema samo estetsku važnost već utjecaj i na psihu, a u ovome slučaju na provokativna način', tvrde znanstvenici. Stoga, dame, u ormaru pronađite mjesta za barem jednu vatreno crvenu haljinu, piše The Frisky.

Maženje
Institut Kinsey u svome istraživanju obuhvatilo je više od tisuću heteroseksualnih ispitanika koji su se nalazili u dugim vezama. Rezultati istraživanja pokazali su kako su u vezi najsretniji bili upravo oni muškarci koji su se sa svojom partnericom vrlo često mazili. Stoga, posegnite za jednostavnim, ali vrlo učinkovitim rješenjem – barem jedan zagrljaj dnevno ojačat će vezi i više no što mislite.

Ženske grudi
Znanstvenici sa Sveučilišta Wellington u Novom Zelandu otkrili su kako muškarci jednostavno obožavaju gledati u ženske grudi, a u studiji je otkriveno i kako je upravo to dio ženskoga tijela koji muškarci prvo pogledaju. Tako je čak polovica muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju priznala kako prvo pogledaju ženske grudi, a zatim lice te da su grudi dio tijela koji muškarci kod žena najduže gledaju. No suprotno uvriježenu mišljenju, istraživanje je pokazalo kako muškarcima veličina grudi pak uopće nije bitna.

Atraktivna voditeljica
Dvije studije iz Indiane pokazale su kako muškarci vrlo teško prate vijesti na televiziji ako ih donosi atraktivna voditeljica te u tom slučaju informacije puno teže pamte. Znanstvenici smatraju kako se razlog tome nalazi u muškom kognitivnom dijelu mozga koji preferira vizualizaciju više od verbalnog prikupljanja informacija.


Muškarci brak priželjkuju jednako kao i žene, a ne mogu odoljeti piti od bundeve
Brak
Iako vlada mišljenje kako su žene za razliku od muškaraca sklonije braku, to mišljenje, kada se pita znanost je potpuna zabluda. Naime, istraživanje je provela internetska stranica Match.com, Sveučilište Binghamton i Sveučilište Rutgers pokazalo je kako muškarci brak priželjkuju u jednakoj mjeri kao i žene. Studija koja je obuhvatila više od pet tisuća muškaraca u dobi od 21 do 65 godina pokazala je i kao muškarci često osjećaju čak i veću želju za roditeljstvom.

Hvalisanje
Studija provedena na Sveučilištu u Teksasu i Sveučilištu Minnesota ustvrdilo je kako su automobili koje muškarci voze povezani s načinom zavođenja i navikama u vezama. Premda upadljive automobile češće voze muškarci koje zanima neobvezatan seks, znanstvenici su ustvrdili kako muškarci zapravo svoje limene ljubimce koriste kao bi se hvalisali pred pripadnicama ljepšeg spola, baš poput paunova.

Pita od bundeve
Istraživanje Smell and Taste Treatment and Research Centeru u Chicagu otkrilo je kako upravo pita od bundeve najbolje poboljšava protok krvi u penisu. Stoga, ako ga zaista želite zavesti zanemarite parfeme i seksi rublje te usavršite pečenje pite.

Suze
Znanstvenici su, kako piše ABC News, otkrili kako muškarce ženske suze jednostavno odbijaju. Kako je pokazalo istraživanje, ženske suze muškarci shvaćaju kao da njihova partnerica treba zagrljaj i utjehu, a seks toga trena mogu zaboraviti. Znanstvenici smatraju kako je razlog tomu kemijski spoj suza, a emocionalne suze se prema kemijskom sastavu razlikuju od suza koji poteku, na primjer, nakon rezanja luka.

Brinete
Društvena mreža Badoo provela je istraživanje u Ujedinjenom Kraljevstvu te otkrila kako najveći broj muškaraca privlače brinete. Tako je čak 33 posto muškaraca u istraživanju otkrilo kako ih najviše privlače upravo brinete, a 29 posto voli crnke.

Položaj glave
Doista neobično, no sudeći prema istraživanju Sveučilišta Newcastle u Australiji, muškarce jako privlače žene koje drže glavu pomalo nagnutu. Znanstvenici tvrde kako su muškarcima žene privlačnije kada malo isture bradu te ih nježno pogledaju, posebice ako su niže. Taj neobičan faktor, vjeruju znanstvenici, uzrokovan je time što se tada muškarci osjećaju jačima i muževnijima, a žene nježnijima. Upravo je taj gotovo neprimjetan, a tako moćan pokret savršeno koristila slavna Marilyn Monroe.