PORAZNI REZULTATI

Čak 96 posto žena ne misli da su lijepe

08.04.2015 u 09:58

Bionic
Reading

Tužna činjenica je da čak 96 posto žena ne misli da su lijepe, pokazali su najnoviji rezultati kampanje brenda Dove

Nije ništa novo to da se mnoge pripadnice ljepšeg spola bore s percepcijom svog tijela i prihvaćanjem svog izgleda. Najnovija kampanja govori u prilog tome te je pokazala da se čak 96 posto žena ne osjeća lijepo.

U kampanji 'The Choose Beautiful' sudjelovalo je 6400 žena u dobi od 18 do 64 godine iz pet svjetskih gradova (San Francisco, Šangaj, Delhi, London i Sao Paulo), a rezultati su pokazali koliko su žene stroge prema sebi.

Iako je 80 posto žena kazalo da je svaka žena lijepa na svoj način, prema sebi su bile puno kritičnije. Čak 78 posto žena je otkrilo da nisu sasvim sigurne u svoju ljepotu.

Oko 32 posto anketiranih je priznalo da same sebi stvaraju najveći pritisak po pitanju ljepote, a sedam od 10 žena smatra da ljepotu ne čini samo fizički izgled. Zanimljivo je da oko 88 posto žena u SAD-u vjeruje da svaka žena ima nešto lijepo na sebi dok to misli 94 posti Indijski i 91 posto Brazilki.

U videospotu za Doveovu kampanju žene su trebale izabrati između dva ulaza - na jednom je pisalo 'lijepa', a na drugom 'prosječna'. Mnoge su se zaustavile i razmislile prije nego što su odabrale ulaz, a jedna je čak otišla ne izabravši nijedan ulaz. Najviše se žena odlučilo za ulaz 'prosječna'. One koje su ušle na ulaz s natpisom 'lijepa' nisu krile svoje zadovoljstvo. 'To je bio zbilja trijumfalan osjećaj', rekla je jedna od rijetkih žena koje su ušle na taj ulaz.

null