BEAUTY TAJNE

Budi lijepa kao Miley Cyrus

20.07.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Omiljena, ali i podjednako toliko omražena 18-godišnja teen zvijezda oprostila se od Hannah Montane, uloge koja ju je i proslavila, no još je itekako prisutna na šoubiz sceni. Otkrivamo 15 beauty tajni najpoznatije tinejdžerice na svijetu

1. Miley svoju neukrotivu kosu njeguje preparatima za valovitu kosu, a ljeti je nastoji što manje sušiti sušilom i ravnati glačalom za kosu. Najčešće je pusti da se prirodno posuši i oblikuje je prstima.

2. Umjesto teške podloge, Miley ljeti koristi toniranu dnevnu krema sa zaštitnim faktorom. 'Ovako prikrijem nesavršenosti i štitim kožu od UV zraka', kaže ova uspješna glumica i pjevačica.

3. Svaku večer obavezno očisti lice od šminke i nanese noćnu kremu.

4. Kako bi joj usne izgledale punije, Miley koristi sjajilo na bazi chillija ili mentola.

5. Miley uvijek ima savršeno našminkane oči – tajna je u puno olovke za oči i malo svjetlucavog sjenila. No kaže uz naglašene oči treba izbjegavati intenzivne boje ruževa. Njezin je izbor u kombinaciji sa smokey eyes – bezbojno sjajilo ili ono u boji kože. Miley umjesto crne olovke radije bira onu u tamnosmeđoj boji jer djeluje prirodnije.

6. U Mileyinom neseseru naći ćete uvijač za trepavice. Redovito ga koristi prije maskare kako bi trepavice bile lijepo uvijene.

7. Miley obožava zdrave napitke poput smoothieja od banane i hladnog mlijeka! Za bolji okus doda kikirik maslac i – celer. Možda zvuči čudno, no Miley kaže da je napitak osvježavajući, ukusan i zdrav. Pa isprobajte i vi!

8. Uvijek spava bar sedam ili osam sati dnevno.

9. Miley se trudi zdravo hraniti, a na njezinom meniju je puno voća i povrća. No kad je loše volje, mlada glumica i pjevačica ne može odoljeti šniti kruha s kikiriki maslacem i džemom ili bombonima. Naravno, sve u umjerenim količinama!

10. Tajna njezine vitke linije je u vožnji bicikla i pilatesu. 'Svugdje idem biciklom. Zdravije je, zabavnije i – ne zagađuje okoliš', kaže.

11. Kako bi imala blistav osmijeh, Miley izbjegava slatka gazirana pića jer stvaraju mrlje na zubima i izazivaju karijes. Umjesto toga, mlada glumica i pjevačica svaki dan popije dvije litre vode.

12. 'Uvijek se odjenite tako da se osjećate ugodno u toj kombinaciji. Ne povodite se slijepo za trendovima, već odaberite nešto što odgovara vašem stilu i osobnosti', smatra Miley.

13. Miley obožava nakit, a posebno je luda za narukvicama. 'Imam ih bezbroj, a često ih naredam nekoliko na ruku. Sviđa mi se kad zveckaju', smije se Miley.

14. Miley kaže da je držanje vrlo bitno, zato se ispravite. 'Izgledat ćete više i bolje se osjećati. Kad se držite uspravno, odmah djelujete samopouzdanije i odlučnije. Probajte i vi', smatra Miley.

15. Svoje je ime Miley zaradila jer se kao dijete stalno smješkala, pa su je zvali Smiley. Njezin je osmijeh zarazan, a mlada zvijezda kaže da se smije i kad je tužna. 'Osmijeh ne košta ništa, a svima je privlačnije nasmiješeno lice nego namrgođeno. Ljudima ste odmah simpatičniji', kaže Miley.