SPAS U ZADNJI ČAS

Brze ideje za ukrašavanje torti i kolača

26.11.2012 u 13:35

Bionic
Reading

U zadnji ste čas shvatili da vam nedostaju posebne dekoracije za tortu ili kolač? Ne brinite, evo nekoliko ideja za brzo i jednostavno ukrašavanje torti kojim ćete sve oduševiti

Uzmite kekse i izrežite ih u nekoliko veličina u istom obliku primjerice u manje i veće krugove. Posložite ih po kolaču ili torti nekim redoslijedom koji vam se sviđa, preporučuje Real Simple

Baloni na torti

Ako ste u zadnji čas shvatili da vam treba neki malo ljepši ukras, probajte ovaj trik. Šlag obojite u dvije, tri prehrambene boje ili kupite u boje za crtanje po kolačima u tubi. Uzmite okrugle kekse i svaki obojite u neku boju. Složite ih po torti i iscrtajte vezice od balona u jednu zajedničku veliku mašnu. Za dječji rođendan stavite balona koliko godina ima mali slavljenik, a špagica od balona može biti i duguljasti gumeni balon.

Bomboni su brzo i jednostavno rješenje
Ruže od žele bombona

Radnu površinu malo pospite šećerom te na njemu valjkom izvaljajte žele bombone dok ne budu u obliku palačinki. Kad napravite tri takva, prstima oblikujte jedan u drugi poput tuljca i izvinite krajeve dok ne dobije oblik cvijeta. Prstima stisnite dno cvijeta kako bi lijepo stajao u torti ili na kolaču.

Puslice, čokolada, bomboni…

Gotove puslice ili slični ukrasi naći će se u svakoj većoj trgovini pa ih nije loše imati u kući za ukrašavanje u zadnji čas. Malo čokolade naribajte je na najsitnije komadiće pa pospite u obliku spirale. Uvijek možete uzeti i sitne bombone ili čokoladna slova pa ispisati simpatičnu poručicu.

Kandirani limun

Limun je dostupan cijele godine, a na torti ili kolaču bit će još efektniji ako ga kandirate u šećeru. U tavu ulijte ¾ šalice vode i isto toliko šećera i pustite da se zagrije pa dodajte tanko narezane kolutiće limuna i pirjajte pet do sedam minuta. Nakon što se limun ohladi, posložite ga po želji.

Voće

Tortu uvijek možete ukrasiti raznovrsnim voćem, a u jesen se možete poigrati kriškama mandarina i slagati cvjetove.