KONKURENT U GOLF-KLASI

Brošura Lexusa CT200h osvanula prije premijere u Ženevi

24.02.2010 u 11:36

Bionic
Reading

Toyotina luksuzna sestrinska firma Lexus na autosalonu u Ženevi pokazat će nam svoj novi model kojim planira konkurirati u europskom C-segmentu, poznatom također kao Golf-klasa

Kako to obično biva uoči bilo koje veće automobilske izložbe, fotografije i informacije cure sa svih strana kako bi se podigao interes javnosti. Ni Lexus nije imun na ove metode, pa je tako ekipi Corldcarfansa u poštanski pretinac stigla brošura ženevskog modela CT 200h.

Serijski model vidno je izgubio na agresivnosti u odnosu na konceptni model LF-Ch koji nam je Lexus prošle godine pokazao na autosalonu u Frankfurtu, no unatoč tomu izgleda vrlo atraktivno s prednjim krajem koji nas podsjeća na model IS te profilom koji sliči onom Toyote Auris.

Automobil je dug 4.320 mm, širok 1.765 mm i visok 1.430 mm. Pokreće ga hibridni sklop 1,8-litrenog benzinskog četverocilindraša i elektromotora koji se napaja iz nikal-metal-hidridne baterije. Zasad nisu poznate performanse dvaju motora, no snaga će se na prednje kotače prenositi putem elektronski kontroliranog varijabilnog prijenosa.

Poznato je još da će CT 200h ležati na neovisnom ovjesu s McPherson arhitekturom sprijeda te na dvostrukim poprečnim ramenima straga.