NAKON AMSTERDAMA I LONDONA

Britanski list objavio listu najcool kvartova u Europi, a na popisu je i jedan hrvatski

18.10.2022 u 22:21

Bionic
Reading

Kada te The Telegraph stavi na listu, rame uz rame s najboljim kvartovima u Europi, poput onih u Amsterdamu, Berlinu ili Londonu, onda cijela Hrvatska može biti ponosna na Dubrovnik

Britanski The Telegraph napravio je listu top 16 najcool kvartova u Europi, a uz Amsterdam, Berlin i London, tu se našao i Dubrovnik, točnije tamošnji kvart Gruž kao jedini hrvatski predstavnik.

The Telegraph navodi kako se kvart nalazi nekoliko kilometara zapadno od dubrovačkih zidina zbog čega je 'idealna baza za putovanja na okolne otoke'.

'Iz tog kvarta putuju lokalni trajekti na Elafitske otoke, kao i katamarani na Mljet, Korčulu i Hvar. Ovaj dubrovački kvart koji se razvija također je dom i TUP-u, bivšoj tvornici u kojoj se sada održavaju koncerti, studija za snimanje, radionice i satovi yoge, dok se u prostorijama pokraj nalazi Muzej crvene povijesti koji pruža uvid u jugoslavenski način života i dizajna', stoji u objavi koja hvali i tržnicu na Gružu.

Da vam je netko rekao prije 5 godina da će Gruž, predio Dubrovnika u kojemu se nalazi Muzej crvene povijesti, biti...

Objavljuje Muzej crvene povijesti / Red History MuseumPonedjeljak, 17. listopada 2022.

Objava je brzo stigla i do Muzeja crvene povijesti, koji je spomenut u tekstu, a koji su se zahvalili u objavi na Facebooku: 'Počašćeni smo da je autor posebno istaknuo muzej, ali i naše susjede s kojima smo započeli ovu super priču svima znanu kao TUP - urbana četvrt. Ipak ovo nije samo naša zasluga, pa ćemo se mi sjetiti i čestitati svima onima koji djeluju u Gružu, ali i vama koji u tako velikom broju dolazite na događanja koja organiziramo.'