TRIPADVISOR

Putnici su odlučili koja je najpopularnija destinacija na svijetu za 2022.: I Hrvatska može biti zadovoljna

19.01.2022 u 23:00

Bionic
Reading

Najveća turistička platforma TripAdvisor i ove je godine odabrala najbolje svjetske destinacije na temelju ocjena i recenzija putnika iz cijelog svijeta. Od prošle godine postoje i kategorija – najbolje trending destinacije gdje se našao Dubrovnik

Pobjednici su određeni na temelju kvalitete i količine recenzija te ocjena specifičnih za svaku potkategoriju nagrade od putnika na TripAdvisor za smještaj, restorane i aktivnosti na destinacijama diljem svijeta tijekom 12 mjeseci između 1. studenog 2020. i 31. listopada 2021. godine. Ovo je popis najpopularnijih destinacija:

  1. Dubai
  2. London
  3. Cancún
  4. Bali
  5. Kreta
  6. Rim
  7. Cabo San Lucas
  8. Istanbul
  9. Paris
  10. Hurghada

'Uvijek popularno mjesto, Dubai se polako uzdiže u rangu TripAdvisorovih nagrada Travellers' Choice Awards u posljednjih nekoliko godina, a sada 2022. dobiva krunu najpopularnije destinacije broj jedan na svijetu', rekao je Justin Reid, direktor medija, odredišta i putovanja na TripAdvisoru, za CNN Travel.

'Dubai je ultramoderni grad koji ima sve: zlatne plaže, restorane svjetske klase i prekrasne hotele. Budući da se nagrade Travellers' Choice Awards temelje na recenzijama mjesta za odlazak, boravak i stvari koje treba raditi na destinacijama, ova destinacija je dobila zvjezdane recenzije putnika u svim svojim turističkim sektorima', rekao je Reid. Dodao je kako je unatoč učincima pandemije Dubai je i dalje privlačio posjetitelje tijekom prošle godine kao omiljeno mjesto za 'odlazak u godini kada im je stvarno trebalo malo uzbuđenja'.

Putnici koji dolaze u Dubai iz većine zemalja moraju pokazati negativan PCR test uzet u roku od 72 sata od dolaska, ali to je skraćeno na 48 sati za dolaske s odabranih odredišta. Od 18. siječnja američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti stavili su rizik putovanja za Ujedinjene Arapske Emirate na razinu 3, odnosno 'visoki' rizik.

Kategorija trending destinacija pokazuje koja su svjetska odredišta zabilježila najveći porast pozitivnih recenzija putnika, interesa za rezervacije i pretraživanja u posljednjih godinu dana na TripAdvisoru. Na vrhu popisa je Mallorca.

Kategorija destinacija u trendu ili 'trending destinacija' odnosi se na lokacije koje su pokazale najveći porast u odnosu na prethodnu godinu u kombinaciji pozitivnih recenzija putnika na TripAdvisoru i ocjena za smještaj, restorane i aktivnosti. Ovo su prvih 10:

  1. Mallorca
  2. Kairo
  3. Rhodes
  4. Tulum
  5. Dubrovnik
  6. Ibiza
  7. Natal
  8. Arusha
  9. Göreme
  10. Santorini