MARIJA ŠKARIČIĆ:

Brak je nepotreban!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.06.2010 09:45
  • Objavljeno 16.06.2010 u 09:45
Marija Škaričić

Marija Škaričić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Splitska glumica pojadala se da je u fazi neizvjesnosti i nezaposlenosti, otkrila kako provodi slobodno vrijeme, ali i što planira njezin dečko, zagrebački redatelj Hrvoje Hribar

Splitska glumica Marija Škaričić, zvijezda filmova 'Ta divna splitska noć', 'Što je muškarac bez brkova' i 'Gospođica', pojavila se na prvoj klapi snimanja filma 'Lea i Darija - Dječje carstvo' redatelja Branka Ivande, zajedno s dečkom, zagrebačkim redateljem Hrvojem Hribarom

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Na set je stigla na poziv redatelja i ostatka ekipe kako bi provjerila kakva je atmosfera i pružila podršku filmašima. Iako je ostvarila odlične uloge u brojnim igranim filmovima i kazališnim predstavama, otkrila je kako se suočila s periodom nezaposlenosti.

'Preko ljeta ću imati reprizu predstave 'Ribarske svađe' u režiji Vinka Brešana i to je otprilike to. Iznimno sam nezaposlena', otkrila je glumica.

'Mislim da ima veze s recesijom, ali ne samo s recesijom, već i općenitom s klimom što se tiče audiovizualnih djelatnosti u zemlji: u velikoj smo krizi. Budući da sam slobodni umjetnik, normalno je da se događaju ovakve rupe kad nema posla, a to nije baš najlakše izdržati. Umorna sam od čekanja, pa trčanja, pa opet neizvjesnosti. Zatekli ste me u nekom premišljanju i taktiziranju čime ću se baviti. Ali eto, situacija je takva da nema smisla uspoređivati sadašnju situaciju s nečim što je bilo prije. Potpuno je nesigurno što će biti, pogotovo što se tiče filma, koji je vrlo nezaštićen, za razliku od kazališta', tvrdi Marija Škaričić te objašnjava čemu se posvetila u danima iščekivanja novih gaža.

'Ovo razdoblje mi je došlo kao odmor. Za razliku od prethodnih faza kad bih se znala pokriti preko glave i očajavati nad svojom tužnom sudbinom, sad sam odlučila da ću to vrijeme iskoristiti za sebe. Prije tri tjedna počela sam učiti svirati gitaru, pijem vodu, idem na pilates i neke masaže. Kuham, i to zdravu hranu, makrobiotiku, ali nisam fanatik! Više sam za neku ležerniju varijantu i ne kuham stalno. Dosta često kuha i Hrvoje, on voli kuhati. Također, volontirala sam na ADU u glumačkoj klasi, htjela sam vidjeti mogu li se snaći u tome. Nije mi dosadno', kaže.

U razgovoru je dodala i na kojem projektu trenutno radi Hrvoje Hribar: 'On već dugo priprema film, ali trenutno mu je pažnja više skrenuta na akcije vezane uz domaću kinematografiju. Okupila se jedna strana struke koja se pokušava izboriti za prostor koji je hrvatskom filmu oduzet, zbog inercije vlasti i nepoštivanja zakona koji postoje. Film je otočka, komiška priča. On je naziva ozbiljnom komedijom, ali puno intimnijom i drukčije atmosfere od filma 'Što je muškarac bez brkova'.'

S obzirom na njihovu skladnu vezu, upitali smo glumicu razmišljaju li o poduzimanju 'sljedećeg koraka'.

'Razmišljam li o braku? Ma ne, to je nepotrebno! Baš sam neki dan iz zezancije napravila prstenje od slame, dok su nam prijatelji bili na večeri. Pa smo glumili vjenčanje tim improviziranim prstenjem. Ne vjerujem u instituciju braka koji postoji kao pravna forma. Što se tih koraka tiče, o tome ne razmišljam, a osim toga, to košta. Recesija je, nezaposleni smo, pa za tim nema potrebe', našalila se glumica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!