FRIZURA ZA RAZVODE

Bob slavi sto godina

09.01.2009 u 13:02

Bionic
Reading

Zbog nekad šokantne bob frizure, izmišljene u jednom francuskom frizerskom salonu, muškarci i žene su se razvodili, no ove godine popularni bob slavi svoj stoti rođendan

Kada je prije točno sto godina u svom pariškom salonu frizer Antoine de Paris uzeo škare i ošišao prvu ženu na bob, nastala je prava zbrka! Muškarci, dotad navikli isključivo na bujnu i dugu žensku kosu, našli su se u nevjerici i šoku kada su se njihove žene iz frizerskih salona počele vraćati sa kratkom kosom. U Britaniji su zbog boba zaredali i razvodi, a žene koje se tako šišaju prozivane su bludnicama. No, bob se nije dao! Simpatična kratka frizura preživjela je sto godina i danas je popularnija no ikada.

Kroz povijest, obožavale su je Coco Chanel, Joan Crawford, Briggite Bardot i Twiggy. Najvjernija bob frizuri definitivno je urednica američkog Voguea Anna Wintour, koju vjerojatno javnost i ne poznaje s nekim drugim imidžem.


Upravo u prošloj godini mnoge su zvijezde odlučile skratiti svoju dugu kosu i nositi upravo bob – od Katie Holmes, Victorije Beckham, Jessice Albe, Christine Ricci do Agyness Deyn Kate Moss. Originalni bob, koji se nosio s loknama i zalizanom kosom, danas nosi Dita von Teese, a nerijetko se i druge holivudske zvijezde odlučuju upravo za takvu frizuru kada su u pitanju važne dodjele nagrada, poput npr. Oscara.


Bob će, čini se, živjeti vječno, jednako kao i ženski prkos, koji je kumovao nastanku ove frizure. Sretan mu rođendan!