GEMMA ARTERTON

Bivša Bondova djevojka oduševljena ljepotama Dubrovnika i Hvara

02.02.2011 u 13:01

Bionic
Reading

Poznata britanska glumica Gemma Arterton u reportaži pod nazivom 'Bila sam Bond djevojka, ali ovo je bio moj najveći Bond trenutak u životu' prenosi dojmove s ljetovanja u Dubrovniku i Hvaru gdje je boravila s prijateljicom prošlog ljeta. U reportaži među ostalim navodi kako su prvo stigle u luksuzni dubrovački Hotel Excelsior odakle su mogle uživati u ljepotama Dubrovnika koji je Gemma opisala kao jedno od najromantičnijih mjesta na svijetu

U izdanju vikend broja od 29. siječnja eminentnih britanskih novina The Guardian i njegova internetskog portala objavljena je putopisna reportaža o hrvatskoj obali koju potpisuje Gemma Arterton, britanska glumica poznata po ulozi Bond djevojke u filmu 'Zrno utjehe' te brojnim glavnim ulogama u američkim blockbusterima poput 'Princ Perzije: Pijesak vremena', 'Sudar Titana', 'Tamara Drewe', 'Rock 'n' Rolla'...

Glumica otkriva da ju je za odlazak na ljetni odmor na dalmatinsku obalu zaintrigirao prijatelj Bobby, koji je Hrvat te da je jedva čekala da ugleda prekrasne stjenovite plaže o kojima joj je pričao i da proba špagete s jastogom.

S prijateljicom je prvo posjetila Dubrovnik gdje je odsjela u hotelu Excelsior, a tom prigodom fotografirala se za Excelsiorov čuveni 'Zid slavnih' –galeriju poznatih osoba koje su u proteklom stoljeću boravili u tom kultnomhotelu. Boraveći dva dana u Dubrovniku u društvu svoje najboljeprijateljice, uživala je u ljepotama Dubrovnika koji je pomnorazgledala. Oduševljena ljepotom i vizurama povijesnog grada, poznataglumica tada nam je najavila kako će zasigurno ponovno doći u Dubrovnik,ali sljedeći put sa svojim mužem na romantičan odmor. 

Iz Dubrovnika se s prijateljicom Pippom automobilom zaputila prema Splitu odakle su trajektom krenule prema Hvaru. 'Budući da sam bila na Ibizi, očekivala sam da će ovaj otok zabave biti sličan ludilu koje na Ibizi vlada, no Hvar je puno civiliziraniji', rekla je Gemma Arterton za The Guardian.

Najviše od svega oduševila ju je činjenica da je mogla neometanouživati u svom odmoru daleko od bliceva fotoaparata. Osim romantičnoga iglamuroznoga odmora u Dubrovniku, Gemma Arterton čitateljima preporučuje iljepote otoka Hvara te njegovih skrovitih uvala.