TJEDAN MODE, MILANO

Biste li se odvažili na ovakve trendove?

22.02.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Modne kuće Blugirl, Fendi, Just Cavalli, Krizia, Prada, DSquared2 i MaxMara pokazale su na Tjednu mode u Milanu svoje viđenje trendova za iduću jesen i zimu. Pogledajte što nas sve čeka

Prada svijet mode tijekom iduće jeseni i zime vidi kroz predimenzionirane kapute s krznom, odijela sa suknjom stegnuta u pojasu remenom, odlične kožne komade.

Karirani uzorak proteže se kroz zamjetan dio kolekcije, i to u obliku odijela sa suknjom, haljina, balonera. Kaputi su zvonoliki, naglašenog struka, s volumen rukavima stisnutim na zapešću. Dužina – opet do ispod koljena. Naročito je dojmljiv dio koji se odnosi na kožne komade, od suknji, preko haljina do kaputa. Srebrni i zlatni remen, metalik, krasio je gotovo svaku kreaciju.

Ženska odijela s hlačama dobila su totalno elegantan štih u viđenjima modne kuće DSquared2. Njihove dame, kao u nekim prošlim vremenima, više ne izlaze iz kožnih rukavica, onih do lakta. Da bi došle do izražaja, sakoi često imaju kraće rukave.

Uz muškobanjaste, komotne hlače, nosi se košulja, obavezno prsluk, i na sve to kaputić s krznom oko vrata. Da, i mašna oko vrata. I šeširić.

Prepoznatljiva Fendijeva elegancija nije bila nikada otkačenija. Njihove kožne jaknice više nikada neće biti iste, dobile su asimetrični, zaobljen donji porub. Njihovo krzno nikad više jednostavno, dolazi u bojama i uzorcima. Iza ovih kreacija stoji Karl Lagerfeld.

Roberto Cavalli za Just Cavalli
prilagodio se vremenima – donosi iznimno nosivu liniju, s vrlo urbanim komadima odjeće. Vladalo je šarenilo, ali je životinjski print, po kojem je Cavalli prepoznatljiv, dobio novi štih. Krzno, brokat, koža, motivi zmaja i zmija… Zvuče napadno, no ublaženi su crnim jaknicama ili tek maramama.