modne kombinacije

Bezidejno gledate u ormar i ne znate što obući? Poštedite se muka uz dobitnu formulu za capsule garderobu koju ćete godinama nositi

21.02.2023 u 06:20

Bionic
Reading

Kreirajte svoju capsule kolekciju uz bezvremenske komade i uvijek budite spremne kreirati dobitnu modnu kombinaciju

Ako vam se često dogodi da se zateknete kako bezidejno stojite pred ormarom i nemate ideju što obući, capsule garderoba mogla bi biti idealno rješenje za vas!

Radi se o vrlo efikasnom rješenju u kreiranju outfita jer je riječ o kombiniranju raznih komada odjeće i obuće koji se slažu jedni s drugima.

Za to vam je potrebno nekoliko osnovnih komada koje možete kombinirati na razne načine te sukladno tome stvoriti modne kombinacije koje variraju od elegantnog poslovnog outfita do casual looka upotrebljivog za razne prigode.

Popularnost capsule garderobe je u tome što vam je dovoljan i samo po komad traperica, blejzera, džempera, gležnjača i sličnih klasika da biste stvorili svoje nove omiljene trendi kombinacije!

Gornji dio

  • +5
Capsule garderoba - gornji dio Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Krenite od gornjeg djela. Ono što vam je neophodno je udobni bezvremenski bijeli T-shirt za casual look te bijela košulja, koja nikad ne izlazi iz mode, a možete je nositi u baš svakoj prigodi. Nikako ne propustite u svoju capsule garderobu dodati majicu na pruge, bilo da je riječ o pamučnoj opciji dugih rukava, laganom T-shirtu ili toplom džemperu.

Dobra opcija za zimu je pletivo u neutralnim bojama te nepogrešiv svileni top koji možete nositi ispod toplijeg materijala ili zasebno ispod odijela, blejzera ili poslovnog sakoa.

Nakit i modni dodaci

Prilikom odabira nakita preporučljivo je staviti naglasak na kvalitetu, a ne kvantitetu. Nerijetko to znači kupovati skuplji nakit od kvalitetnijih materijala, no kada je riječ o izgradnji capsule garderobe, to znači i da ćete ove komade nositi u mnogim prilikama, čime će se višestruko isplatiti.

  • +4
Nakit Agapé Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Biserne naušnice, koluti svih dimenzija, ogrlice s privjeskom, elegantne tanke narukvice i one nešto masivnije samo su neki od prijedloga onog što možete uvrstiti u svoju capsule kolekciju.

Kada je riječ o remenu, sve što vam treba je jedan kvalitetan model i - to je to. Kožnim modelom crne boje nikako ne možete pogriješiti!

Isto je s odabirom torbice. Dajte prioritet kvaliteti i neutralnoj boji koja se lako kombinira i nosiva je u svim prigodama.

Nikako ne zaboravite na dobar model sunčanih naočala, kojima možete dati dozu chica svakom outfitu, a zimi za udobnost i eleganciju birajte topli šal u nježnim nijansama. Look možete zaokružiti bezvremenskim modnim dodatkom - kvalitetnim satom koji će posebno dobro pristajati u kombinacijama za posao.

Obuća

  • +9
Bijele tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kada je riječ o cipelama, top izbor su mokasinke i gležnjače jer ćete ih lako uskladiti sa svim komadima. Naravno, u garderobu uvrstite i bezvremenski model crnih cipela s visokom petom i vrhom na špic, a za street style opciju opskrbite se vrlo popularnim bijelim tenisicama.

Donji dio

  • +9
Koja suknja najbolje pristaje uz vaš oblik tijela? Izvor: tportal.hr / Autor: Promo /HM/Mango

Jednostavna midi ili suknja A-kroja nepogrešiv je odabir koji bi se trebao naći u svakoj capsule kolekciji. Prednost joj je u tome što je možete nositi praktično cijele godine jer je vrlo ugodna u toplijim mjesecima, a zimi ju je dovoljno obogatiti udobnim najlonkama.

Tu je i klasik - traper hlače, a imajte na umu to da je uzak kroj sve više dio prošlosti te je pred nama razdoblje u kojem ćemo gotovo isključivo gledati široke i ravne krojeve.

Donje rublje

  • +28
Donje rublje koje prikriva mane Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Jednostavne pamučne potkošulje u bijeloj, bež i crnoj boji klasik su capsule garderobe, a pridodati im možete i vrlo udobne i tople bodije nježnih nijansi. Isto je s gaćicama, naglasak je također na neutralnim bojama i udobnosti pa su prvi odabir one od čipke, svile i pamuka.

Kada je riječ o čarapama, birajte klasične poluvisoke modele od toplih materijala ili pak dokoljenke koje će vrlo lijepo odgovarati uz suknju.

Jakne i kaputi

  • +16
Zimski kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dobar kaput investicija je koja se definitivno isplati! Ovisno o preferencijama, birajte između kraćih i dužih modela, a gotovo svaki će izgledati još bolje ako ga svežete svojim omiljenim remenom.

Također, svakoj capsule kolekciji dobro pristaju dva klasika - crna kožna i traper jakna! Ne zaboravite se opremiti i za hladne zimske dane udobnom i uvijek trendi 'puf' jaknom, a sve zaokružite blejzerom u omiljenoj boji, jer on nikad ne izlazi iz mode.