nutella cheesecake

Bez pečenja i gotova u trenu: Ova kremasta torta u trenu postaje omiljeni desert

06.11.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Slavna slastičarka donosi provjereni recept za tortu koja će momentalno postati najdraža obiteljska slastica

Nigella Lawson svjetski je poznata slastičarka i jedno od omiljenijih TV lica kada je riječ o kulinarskim emisijama. Njeni recepti poznati su po svojoj jednostavnosti i neodoljivom okusu, a upravo jedna takva slastica njena je torta od sira s mnogima najdražom Nutellom.

Originalnog naziva Nutella cheesecake, ovaj desert oduševit će i one koji nisu toliki fanovi kolača jer sadrži savršen spoj keksa, lješnjaka, čokoladnog namaza i prozračnog, osvježavajućeg sira.

Osim fantastičnog okusa, jedna od najvećih prednosti je činjenica - da se ne peče! Sve što vam je potrebno jest svega par sastojaka pa, osim što nećete morati paliti pećnicu, ne morate brinuti niti o puno suđa, kao niti provesti sate i sate za kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 250 g digestiv keksa
  • 75 g omekšalog maslaca
  • Tegla Nutelle od 350 g (na sobnoj temperaturi)
  • 100 g nasjeckanih i prženih lješnjaka
  • 500 g krem ​​sira (na sobnoj temperaturi)
  • 60 g šećera u prahu (prosijanog)

Priprema:

Izmrvite kekse pa u njih dodajte maslac i jednu žlicu Nutelle, miješajući ručnim mikserom dok se smjesa ne formira u glatku masu, pri tome dodajući 25 g usitnjenih lješnjaka koje ste prethodno tostirali.

Lješnjake tostirajte tako da ih pečete na najvišoj temperaturi u pećnici, položen na pleh i papir za pečenje. Za oko 10 minuta će porumeniti i ljuska će otpasti.

Stavite smjesu za biskvit u okrugli kalup promjera 23 cm i utisnite stražnjom stranom žlice pa stavite u hladnjak da očvrsne.

Za to vrijeme, napravite glatku kremu tako što ćete krem sir pomiješati sa šećerom u prahu, a zatim dodajte preostalu Nutellu. Sve miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu pa prelijte preko biskvita u kalupu.

Dekorirajte preostalim nasjeckanim lješnjacima i ostavite sve u hladnjaku da se stisne preko noći ili minimalno 4 sata.