ukusna i originalna

Neodoljiva slana torta Rudolphov je recept kojim je u Zagrebu sve oborio s nogu

15.05.2023 u 09:43

Bionic
Reading

Slavni slastičar Rudolph van Veen u Zagrebu je pokazao kako je i pravi majstor slanih slastica pripremivši ukusnu i originalnu tortu s piletinom

Jedan od najomiljenijih TV slastičara, autor brojnih kuharica i član žirija u najprestižnijim gastro natjecanjima, Rudolp van Veen, u Zagrebu je napravio pravio kulinarski show.

U Hrvatsku je stigao povodom predstavljanja emisije 'Rudolphova slatka ljetna tura' te je posjetitelje City Centera one East oduševio receptom za neodoljivu slanu tortu.

Riječ je o ukusnoj salati od trgane piletine i krem sira formirane u obliku slane torte. Bilo da želite privući pažnju gostima za stolom, poslužiti ukusan zalogaj na romantičnom spoju ili pak tražite ideju za neuobičajenu rođendansku tortu – ovo je recept za vas!

Ostatke kuhane ili pečene piletine također možete iskoristiti za pripremu kremaste slane torte. Budite maštoviti prilikom ukrašavanja ovog kulinarskog remek-djela.

Sastojci za 6 - 8 ljudi:

  • 2 pileća batka
  • 12 šnita kruha
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 500 g krem ​​sira
  • 50 g crème fraiche
  • 1 jaje (tvrdo kuhano/8 minuta)
  • 1 narančasta paprika
  • 1 kiseli krastavac
  • 50 g ribanog sira
  • 1 vezica svježeg vlasca
  • Sol i papar
  • Mala vezica svježih rotkvica (cijelih)
  • Šaka žutih i crvenih cherry rajčica
  • 1 obična grbaštica

Priprema:

Koristite kalup za tortu bez dna kako biste je lakše izradili.

Uklonite koru sa šnita kruha i izrežite tri kruga promjera 15-20 cm. Piletinu uz pomoć dvije vilice razvucite na male komadiće. Pomiješajte je s majonezom, senfom, polovicom krem ​​sira i crème fraicheom.

U salatu dodajte ribani sir, papriku narezanu na kockice, kiseli krastavac i tvrdo kuhano jaje, posolite i zapaprite po želji. Ovo će poslužiti kao nadjev vaše slane torte.

Stavite kalup za tortu na tanjur za posluživanje i počnite s izradom slojeva za koje ćete koristiti pripremljene šnite kruha. Naizmjence dodajte sloj kruha pa sloj pileće krem salate. Prekrijte cijelu tortu slojem običnog krem ​​sira.

Ukrasite ovo kulinarsko remek-djelo grančicama svježeg vlasca sa strane te cherry rajčicama, rotkvicama i običnom grbašticom. Pustite da se u hladnjaku torta stisne barem barem sat vremena prije posluživanja.