VINA BELJE

Beljska graševina među najboljim vinima svijeta

07.04.2015 u 14:13

Bionic
Reading

Vina Belje u prošloj su godini osvojila deset priznanja na međunarodnim sajmovima i ocjenjivanjima vina, a već u prva dva mjeseca ove godine nagrađena su s pet zlatnih medalja i jednom srebrnom. Time je potvrđen snažan uzlet branda Vina Belje, temeljen na ulaganjima u kvalitetu od vinograda do krajnjeg potrošača

Na jednom od najuglednijih svjetskih ocjenjivanja vina Vinalies Internationales u Parizu Goldberg graševina 2013. Vina Belje nagrađena je zlatnom medaljom, a vrhunska graševina 2012. srebrnom medaljom. Vinalies Internationales organizira Francuski savez enologa, a ocjenjivanje se provodi po strogim pravilima međunarodne udruge enologa. Medalje osvojene na Vinalies Internationales donose prepoznatljivost u vinskom svijetu i široku promociju vina među distributerima i potrošačima. Najbolja vina s ocjenjivanja ulaze u godišnje izdanje “1000 Vins du Monde“ (1000 vina svijeta).

Vina Belje nude veliki izbor vina za svaku priliku. Goldberg je ultrapremium brand koji uključuje vina najviše kvalitete za posebne, važne trenutke. Premium kategorija obuhvaća vrhunska vina čija je vrijednost potvrđena nizom nagrada, a kategorija Selected, namijenjena hotelima i restoranima, nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. Classic kategorija Vina Belje, s pakiranjima za sve prigode, tržišni je lider u ponudi vina za svaki dan.

S tako širokim asortimanom, beljska se vina sljubljuju sa svim tradicionalnim specijalitetima. To posebno vrijedi za vrhunsku graševinu Belja, najnagrađivaniju hrvatsku graševinu, koja svoje uspjehe nastavlja i s berbom 2014.

S ribljim specijalitetima, beljska se graševina izvrsno sljubljuje zbog svoje svježine i profinjenog mineralnog okusa s bademastim završetkom. Pritom se podjednako dobro slaže i s najfinijom bijelom morskom ribom, poput brancina, orade ili lista, kao i s najboljom riječnom ribom - somom, šaranom, smuđem, pa čak i dimljenim šaranom. Ljubitelji gljiva ili laganih tjestenina ne moraju se odreći čaše vrhunske graševine, dapače, ona je snažno i bogato vino koje nadopunjuje okus i najfinijih umaka. Svaki obrok može biti još svečaniji s Baranjskim kulenom, a vrhunska graševina Belje idealno se uklapa u takvu kombinaciju.

Ipak, svoje najbolje strane ovo prvorazredno vino pokazuje upravo kada je najvažnije, na svečanom ručku uz kokoš, puricu, janjetinu ili prasetinu. Nije čak ni presudno jeste li je baš savršeno pripremili – vrhunska graševina Belje svakom će jelu na vašoj trpezi dati dodatnu vrijednost. Ona donosi dah proljeća u svom dubokom i profinjenom okusu kojim dominira zelena jabuka, miris buđenja prirode.