ISPLATI IH SE ISPROBATI

Beauty savjeti vrijedni pažnje: Evo kako očuvati mladolik izgled kože na vratu

28.12.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Bez obzira vježbali, bili u uredu ili prelazili cestu, vaš vrat se neprestano pomiče i svaki pokret pridonosi nastanku bora koje se svakodnevno stvaraju u njegovim naborima. S vremenom koje provodimo buljeći u svoje telefone, nije nimalo čudno što osobe u drugom i trećem desetljeću života primjećuju veću pojavu tankih linija, bora i opušteni izgled kože vrata

Iako su brojne dame posvećene učvršćivanju i zatezanju kože lica, ne postoji razlog da se prema vratu ponašamo drugačije. Koža na vratu i dekolteu je lomljivija od kože na ostatku tijela, zbog čega je još važnije pronaći proizvode čija će primjena na navedenim područjima biti nježna i učinkovita. Umjesto da čekate da se linije i bore pojave na vratu, prevencija je ključna za očuvanje mladolikog izgleda.

Stvarnost je takva da neprestano savijanje vrata stvara potpuno novi set bora, poznat i kao tech neck, a navedeno se u današnjim vremenima najčešće očituje zbog neprestanog gledanja u ekran telefona. U doba kada su naši pametni telefoni svojevrstan produžetak naših tijela, postoji nekoliko vježbi koje izdužuju vrat i oslobađaju ga napetosti

Obratite pozornost na hidrataciju vrata

Hidratiziranje kože vrata podjednako je bitno kao i hidratiziranje kože lica. I dok tipične hidratantne proizvode za njegu lica možete slobodno koristiti i na području vrata, ukoliko ste stvarno posvećeni prevenciji nastanka bora i linija na vratu, isplati se uložiti i u kreme namijenjene upravo ovom osjetljivom području.

U odnosu na slične beauty proizvode na tržištu, oni namijenjeni njezi vrata uključuju drugačije sastojke poput kofeina, a dermatološki stručnjaci savjetuju da odaberete one s laganom i nježnom formulacijom prepune peptida i antiokisidanta.

Vrat njegujte kremama sa zaštitnim faktorom

Najbolji lijek za sprječavanje pojave linija i bora na vratu, prema riječima dermatologa, predstavljaju kreme sa zaštitnim faktorom jer kao što sunce utječe na ranije znakove starenja lica, na isti način utječe i na vrat. U odnosu na kožu lica, koža vrata je tanja i samim time u većem riziku od pojave preuranjenih znakova starenja.

Šteta koju na koži uzrokuje ultraljubičasto zračenje rezultira mlitavošću nježnog vratnog tkiva, što u konačnici dovodi do opuštenosti kože i jačeg isticanja linija i bora, stoga kožu vrata svakodnevno zaštitite kremama sa zaštitnim faktorom.

Očistite vrat prije spavanja

Kao što svakodnevno čistite lice, jednako bi se trebali odnositi i prema koži vrata. Ukoliko se ne tuširate prije spavanja, mikrorazgrađivači i slobodni radikali koji se na koži sakupe tijekom dana u stanju su uzrokovati prerano starenje kože na vratu.

Isprobajte kozmetičke tretmane za obnavljanje kože vrata

Kemijski pilinzi, microneedling i mikrodermoabrazija samo su neki od kozmetičkih tretmana koji pomažu u regeneriranju kože, umanjuju linije i zatežu kožu vrata potičući stvaranje kolagena.