BEAUTY TRENDOVI

Manikura koja je zaludila Instagram: Ovih blagdana svi žele imati baršunaste nokte

25.12.2020 u 09:33

Bionic
Reading

Blagdani su iza ugla, a trendseterice su već zakazale svoje termine za šminku, frizuru i naravno manikuru. U duhu blagdana mnoge žene se odlučuju za tradicionalnu crvenu ili šljokice, no ove sezone odabir bi mogao pasti na baršunaste nokte. Ovaj je beauty trend potpuno zaludio Instagram

Kada pomislimo na Božić i Novu godinu, automatski nam na pamet padaju okićeno božićno drvce, lampice, kolačići, snijeg i glamurozan look, jer ipak su blagdani rezervirani za blještavilo i glamur. Nose se šljokice, crvena i neizostavni baršun, svakom stajlingu osiguravajući dozu luksuza.

Ovu omiljenu teksturu beauty stručnjaci su ove sezone uspješno preslikali i na nokte, a izgleda genijalno! Baršunasti nokti potpuno su zaludili trendseterice pa ovaj beauty trend sve češće viđamo i na profilima salona za ljepotu.

Iako ćete pod heštegom #velvetnails pronaći preko 25.000 fotografija, lako ćete prepoznati spominjanu manikuru. Trik je u nanošenju magnetnih lakova za nokte sa šljokičastim česticama. Čestice nazvane metalik dodaju se premazu, a zahvaljujući njima možete postići prekrasnu duboku nijansu koja podsjeća na presijavajući baršun.

Jednostavniji način za postizanje ove manikure je uz pomoć šljokica u prahu, preko kojih je potrebno nanijeti završni lak za sjaj. Ako vam ovo čini previše neurednim, nokte možete nalakirati i baršunastim matiranim lakom. Nećete postići isti sjaj, no barem će tekstura biti zadovoljavajuća.

Za razliku od baršunaste haljine koju ćete odjenuti za jednu večer, baršunasta manikura izdržat će vam barem tri tjedna pa ne vidimo zašto je ne isprobati. Posebno dobro izgledaju zelena, boja šampanjca, ružičasta, srebrna, zlatna, ljubičasta i plava, a na vama je da odaberete koja vam se nijansa najviše sviđa.

Inspirirajte se...