JEDNA LJEPŠA OD DRUGE

Bajkovite vjenčanice o kojima svi pričaju

14.08.2016 u 11:18

  • +3

Vjenčanice

Izvor: Profimedia / Autor: Instagram

Bionic
Reading

Ljetni mjeseci i tople noći uvijek su idealni za romantična vjenčanja, a to znaju i slavni parovi koji su ovu godinu odabrali za jednu od najvažnijih životnih odluka

Jedno od vjenčanja koje je obilježilo ovo ljeto svakako je ono srpske tenisačice Ane Ivanović i njemačkog nogometaša Bastiana Schweinsteigera. Dvodnevno slavlje par je organizirao u Veneciji, a cijeli je svijet ostao oduševljen njezinim vjenčanicama. Lijepa Ana za građansko vjenčanje iznenadila je lijepom haljinom modne kuće Parker. Zbog jednostavnosti i okomitih volana koji su krasili donji dio haljine, Anu su strani mediji prozvali božicom i svima se svidjelo što se zapravo nije radilo o klasičnoj vjenčanici. To je bila haljina koja se inače može kupiti i u drugim bojama, a koštala je nešto više od 2.000 kuna.


Ipak, za crkveno je vjenčanje lijepa tenisačica bila poput princeze u ručno izrađenoj kreaciji za 10.000 eura s potpisom britanske modne kuće Suzie Turner Coture.

How amazing is this Venice wedding?! Tag your girls and your love ❤

Fotografija koju objavljuje @_lucidweddings


Tjedan dana prije slovačka tenisačica Dominika Cibulkova udala se za svog dugogodišnjeg partnera Misu Navarra. Nosila je vrlo trendi i izazovnu čipkanu vjenčanicu španjolske modne kuće Pronovias. Uska vjenčanica od slojeva fine čipke i dugački veo idealno su se nadopunjavali uz elegantno složenu frizuru na lijepoj tenisačici.

❤️❤️❤️ @pronovias

Fotografiju objavljuje Dominika Cibulkova (@domicibulkova)


Dok su uspješne tenisačice za jedan od najvažnijih dana u životu birale tradicionalne vjenčanice u modernom ruhu ili s detaljima kao što je jednostavna svilena traka kojom je Ana Ivanović povezala kosu u rep, poznate manekenke Ana Beatriz Barros i Isabeli Fontana birale su provokativne haljine kakve većina žena ne bi nikada odjenula.


Ana Beatriz Barros udala se na popularnom grčkom otoku Mikonosu za biznismena Karima El Chiatyha, a njezina je vjenčanica odmah postala hit na internetu. Brazilska ljepotica na raskošnom je vjenčanju zablistala u Valentinovoj vjenčanici od čipke koja na prvi pogled izgleda prozirno. No uz slojeve čipke i prozirni materijal koji se vijori na vjetru, tajna lijepe kreacije jest u tome da ispod ima jedva primjetnu podstavu u nude boji. I ona je imala dvije haljine, a ona prva za građansko vjenčanje također je bila od čipke i otkrivala gola ramena, što je apsolutni hit ove sezone.

Isabeli Fontana otišla je korak dalje. Udala se za pjevača Diega Ferrera na Maldivima, a njezinu potpuno prozirnu vjenčanicu izradila je Liana Thomaz, inače dizajnerica brenda kupaćih kostima Agua de Coco. Ispod prozirne tkanine Isabeli je nosila top nalik grudnjaku bez naramenica i gaćice s visokim strukom. Sama vjenčanica izvezena je s čak 10.000 kristala i tri puta više duguljastih perlica, dok na gornjem dijelu preko ramena pada trendi volan.

Do you like the @isabelifontana wedding dress?

Fotografiju objavljuje The Catwalk Italia (@thecatwalkitalia)


Romantičnih ljetnih vjenčanja nije nedostajalo ni u Hrvatskoj. Bivša Miss Hrvatske Antonija Gogić u lipnju se udala za građevinskog poduzetnika Marijana Bračulja, inače bivšeg supruga voditeljice Nevene Rendeli. Ona je pak okušala drugu sreću s Makom Vejzovićem te izrekla sudbonosno 'da' nekoliko vikenda prije.

Antonija Gogić odabrala je modernu i trendi haljinu za vjenčanje u matičnom uredu. Nije se odlučila za dugu haljinu, već moderniju bijelu kreaciju. Osim što je haljina do koljena simpatično isticala njezin trudnički trbuščić, imala je i očito neizbježni hit detalj - volan koji se spušta na ramena.


Nevena Rendeli je, poput Ane Ivanović, nosila dvije haljine, ali čak u istom danu. Nevena je dizajniranje haljina za taj veliki dan prepustila dugogodišnjoj prijateljici Anamariji Brkić, nositeljici hrvatskog brenda A'marie. Uzvanici su se s parom ukrcali na brod koji je prema Kornatima krenuo iz Pirovca, a Nevena je nosila kratku bijelu haljinu do koljena. Lepršava, a ipak svečana haljina, imala je otvorena leđa, naborane detalje u struku, izvezen gornji dio i red tila koji je izvirivao ispod suknje. Kako je sama ceremonija održana navečer, Nevena je za tu prigodu kratku haljinu zamijenila puno zavodljivijom kreacijom. Sudbonosno 'da' izrekla je u jednostavnoj svilenoj vjenčanici, bijeloj slip-haljini tankih naramenica i velikog otvora na leđima te proreza sa strane.


I na kraju, održalo se i jedno aristokratsko vjenčanje, a mladenka Lady Charlotte Wellesley bila je čista suprotnost svim modernim mladenkama. Udala se za imućnog njujorškog bankara, 14 godina starijeg Alejandra Santa Dominga. Očekivano, takvo skupocjeno i glamurozno vjenčanje zahtijevalo je posebnu vjenčanicu pa je Lady Charlotte odabrala dizajn Emiliije Wickstead. Čednu vjenčanicu dugih rukava i klasičnog princeza kroja u donjem dijelu, Emilia Wickstead modernizirala je golim ramenima, ali se pobrinula da bude prikladna za crkveno vjenčanje uz dugački veo koji je prekrio golu kožu.