OD IGRE DO STVARNOSTI

Atraktivni GTbyCitroen ipak u proizvodnji

05.03.2009 u 08:21

Bionic
Reading

Tko kaže da mašta ne može postati stvarnost? Kako prenosi Autocar, jedan od najatraktivnijih Citroenovih koncepata u posljednje vrijeme - GTbyCitroen, trebao bi završiti u proizvodnji

GTbyCitroen predstavljen je na prošlogodišnjem pariškom salonu automobila gdje je bio jedna od zvijezda. Francuzi su ga proizveli u svrhu prezentacije dizajna, a automobil je završio i u posljednjem nastavku legendarne igrače simulacije Gran Turismo 5 Prologue.

Sada pak Citroenov direktor proizvodnje Vincent Besson tvrdi kako postoje pretpostavke za proizvodnju ograničene serije od 20 primjeraka francuskog superautomobila.

U intervjuu za Autocar, Besson je istaknuo kako je prerano za spekuliranje o onome što će se naći pod poklopcem motora atraktivnog sportaša, no kako to definitivno neće biti znanstveno-fantastični sustav vodikovih gorivih ćelija kao što je to bio slučaj kod koncepta.

Umjesto toga, GTbyCitroen trebao bi pogoniti benzinac V 8 koji bi Citroen posudio od GM-a ili Forda. Tko zna, možda čak i V 8 5.4 l iz Ford GT-a.