COMEBACK

Asimetrične frizure opet su in

24.08.2010 u 07:13

Bionic
Reading

Asimetrične frizure su se pojavile osamdesetih godina prošlog stoljeća, a rado su ih nosile djevojke koje su željele pokazati svoju divlju, neobuzdanu i strastvenu stranu

I danas su asimetrične frizure itekako popularne, doživljavaju svoj comeback. Radi se o zaigranim frizurama koje vam ostavljaju mnogo mogućnosti za igru i eksperimentiranje. Ipak, što god odlučili napraviti, znajte da će vam trebati dosta gela i feniranja kako biste dobili ono što zaista želite. Ako mislite samo oprati kosu i osušiti je ručnikom, onda ovo nije stil frizure za vas.

Dobra je stvar što nema 'dobrog' i 'lošeg' šišanja u ovom stilu jer jedina je granica – samo vaša mašta. Također, ova vam frizura nudi i niz mogućnosti kad se radi o boji jer je kao stvorena za šašave kombinacije. Tako možete obojiti samo jedan ili nekoliko pramenova, 'lupiti' kakvu kričavu boju ili obojiti tek vrhove.

Nadalje, ovakva frizura paše za sve prilike – one svečanije, za školu ili pak kakav sportski događaj.

Kratka kosa

(Klikni na fotku za uvećanje)

Kad se radi o kratkoj kosi, obično asimetrična frizura ide tako da je s jedne strane glave odrezana iznad uha, a s druge strane ispod uha. Dakako, postoje i različite varijacije. Tako se, primjerice, možete ošišati nakratko kraj ušiju, a ostaviti izrazito duge šiške i slično. Možete se poigrati i sa šišanjem do kože te kosom dugom jedan centimetar. Ovo daje različite mogućnosti, pa se kosa jedan dan namjesti da strši u jednom smjeru, a već sutra u drugom. Kako smo rekli, samo je mašta granica.

Poluduga kosa

Ovdje je također mnogo varijacija. Primjerice, jedna strana kose je ošišana ispod uha, druga do ramena. Možete se poigrati i šiškama, pa s jedne strane čela mogu biti vrlo katke, dok su na suprotnoj strani čela duge sve do uha. Možete stvoriti i Cezarov look, odnosno odrezati i izravnati kosu da poput okvira za sliku uokviruje lice. Vrlo popularni stil je i kada se razdjeljak napravi na sredini glave, pa duge šiške padaju sa strane glave, a ovaj se pramen obično oboji u neku otkačenu boju.

Duga kosa

Kod duge kose asimetrične frizure ne dolaze toliko do izražaja kao kod kratke i poluduge. No, ako imate dugu kosu i želite je osvježiti nekim asimetričnim rezom, svakako izaberite šiške. One vam daju mnogo kombinacija koje će osvježiti vaš look.