PIJAN POBJEGAO POLICIJI

Ante Gotovac završio u zatvoru

16.01.2010 u 19:26

Bionic
Reading

U petak navečer, nešto prije ponoći, policija je zaustavila Antu Gotovca te mu oduzela vozačku dozvolu i zabranila daljnju vožnju zbog alkoholiziranosti i neregistriranog automobila. Ante je unatoč tome sjeo za volan te ubrzo završio iza rešetaka

Premda se sa zakonom sukobljavao već nekoliko puta, Ante Gotovac je javnost uvjeravao da je bez sumnje nevin te je iskovao teoriju zavjere prema kojoj mu neprestano smještaju. No ovoga je puta zakon ipak prevladao.

Naime, kako prenosi 24sata, Antu je u Savskoj ulici u petak nešto prije ponoći zaustavila policija i tijekom rutinske kontrole ustanovila da vozi neregistriran automobilbez prometne dozvole te pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 0,6 promila.

S automobila su odmah skinute registracijske tablice, a Ante je upozoren da put nastavi pješke. Umjesto toga, on je sjeo za volan, odvezao se nekoliko desetaka metara u rikverc te potom u suprotnom smjeru ušao u Perkovčevu ulicu, gdje ga je ponovno zaustavila policija.

Zbog vrijeđanja službenih osoba i niza drugih prekršaja policija ga je privela, a nakon što se otrijeznio, ispitao ga je prekršajni sudac. Antin je Mercedes, u kojem je bila i nepoznata ženska osoba, vučna služba odvezla na parkiralište Zagrebparkinga u Strojarsku ulicu.

Ante je u ćeliji proveo 14 sati, a na slobodu je, uz pomoć odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića, pušten u subotu poslijepodne, piše 24sata. Sudac ga je na koncu kaznio sa 8.000 kuna kazne i dva mjeseca bez vozačke dozvole.