UZBUDLJIVA SURADNJA

Angelina Jolie zaplovila modnim vodama pa udružila snage s brendom Chloé

06.06.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Novi modni brend slavne oskarovke i humaniratrke udružio je snage s francuskom kućom Chloé, što je rezultiralo stvaranjem održive capsule kolekcije ženske odjeće

Atelier Jolie na čelu s Angelinom i kreativna direktorica brenda Chloé, Gabriela Hearst, koja ga napušta nakon tri godine, osmislile su kolekciju oslanjajući se na ‘mrežu međunarodnih proizvođača tkanina’ s ciljem korištenja najvećeg postotka održivih materijala od bilo koje kolekcije s potpisom Chloé do sada, kako se navodi u priopćenju za javnost.

U suradničkoj kolekciji Angeline Jolie i modne kuće Chloé poseban fokus stavljen je na večernju odjeću u znaku fluidnih silueta kakve preferira nositi slavna oskarovka.

Pojedini komadi ističu rad obrtnika iz Fair Trade poduzeća, kao i društvenih poduzeća koje vode žene, dok su drugi izrađeni od mrtvih materijala i materijala manjeg utjecaja na okoliš.

Chloéin B Corp status, koji je ova francuska kuća postigla u listopadu 2021., privukao je Jolie. Proces certificiranja uključuje sveobuhvatnu procjenu utjecaja tvrtke na radnike, kupce, zajednicu i okoliš tijekom njezinog poslovanja.  

‘Vrlo malo luksuznih brendova može se pohvaliti sa certifikatom B Corp. Stoga mi je bilo važno ovu kolekciju stvoriti s njim, jednim od prvih luksuznih, B Corp brendova. Moja zarada od ove suradnje biti će investirana u pokretanje programa stažiranja za krojače i zanatlije u Atelieru Jolie’, izjavila je holivudska zvijezda o ovoj modnoj suradnji.