FINALISTICE TOP MODELA

Andrea mora na dijetu, a Rafaele se dečki boje

14.01.2011 u 13:04

Bionic
Reading

Tri finalistice 'Hrvatskog top modela by Vanja Rupena' govore o svemu pozitivnome, ali i o malim poteškoćama koje im je donijelo natjecanje: Rafaeli se dečki boje prići, Nikolini će teško pasti odvajanje od nove ljubavi, a Andreji od fast fooda iz McDonald'sa jer mora smršavjeti još dva kilograma do idealne težine, pa apelira na dvije novostečene prijateljice da joj preporuče brzu i učinkovitu dijetu kad se uskoro okupe u Zagrebu

Rafaela Franić: 'Želim postati nova Linda Evangelista'

Dvadesetogodišnja studentica turizma iz Trogira zasad sitnim koracima kroči prema svijetu mode: potpisala je obećane ugovore s agencijama Talia Model Tihane Harapin Zalepugin i Woman iz Milana, kamo odlazi na proljeće, s neskrivenim ambicijama da postane nova Linda Evangelista.

Kojih mjesec dana od pobjede, hrvatski top model Rafaela Franić u završnim je pripremama za ulazak u svijet, u kojemu bi trebala kapitalizirati svoju lentu, odnosno titulu.

'Sve ugovorne obaveze su ispunjene, pa je samo na meni odluka kad ću u Milano. U Italiji i općenito sada je modna podsezona, pa ću pričekati proljeće i do tada raditi na sebi. Moram položiti još nekoliko ispita na drugoj godini studija turizma na splitskom Ekonomskom fakultetu prije no što se prebacim na zagrebački, ali preseljenje će pričekati dok se ne vratim u Hrvatsku', kaže Rafaela, koja je vrijeme od pobjede provela doma, u Trogiru.

'Bacila sam se na vježbanje. Po savjetu Vanje Rupene upisala sam se na pilates koji izdužuje mišiće i definira vretenastu figuru. Trebam samo učvrstiti tonus. Smršavjeti ne želim jer sam tijekom showa već skinula nekoliko kilica. Sadašnjih 60 na 179 centimetara visine čini mi se optimalnim', procjenjuje pobjednica 'Hrvatskog top modela', dodajući da u slobodno vrijeme i trči u prirodi, što je, kaže, sasvim dovoljna rekreacija.

'Spremna sam, više-manje, i što se tiče ostaloga. Talijanski sam učila u srednjoj školi, pa imam bazu, a ostalo ću svladati tamo, po sluhu. Usto, dobro govorim engleski i njemački, do te mjere da dajem instrukcije djeci koja su, inače, moji najveći fanovi. To mi je, uz jednu modnu reviju u Ljubljani, jedini izvor prihoda i džeparac za moje 'djevojačke luksuze'. Prepoznaju me mnogi ljudi, ponajviše djevojčice koje bi željele isto, a najmanje mi se obraćaju dečki. Prilaze mi mnogo manje nego prije, zbog srama valjda', zaključuje Rafaela Franić dodajući da zbog toga zasad ne brine jer u narednom periodu želi se posvetiti isključivo modnim pistama i u kvaliteti se što više približiti njoj najdražoj, uspješnoj, ali top modelu 's nogama na zemlji' – Lindi Evangelisti.

Finalistice u šetnji zagrebačkom špicom

Nikolina Jurković: 'Hoću sve!'

'Dojmovi su mi zasad redom pozitivni. Prije nekoliko dana po našim modnim časopisima izašle su fotografije s mog prvog modnog shootinga za četiri haljine dubrovačke kreatorice Andree Zvono. A za tjedan dana, na poziv jedne poznate agencije, odlazim u inozemstvo', kazala je 175 centimetara visoka i 50 kilograma teška Nikolina, ne želeći još otkriti o čemu se točno radi. Dotad će odraditi preostala dogovorena snimanja za modne magazine:

'Baš se spremam na put u Zagreb, na snimanja i castinge, mnogo je planova koje trebam realizirati.'

Uspjeh u 'Hrvatskom top modelu' joj se, kaže, savršeno uklopio u život.
'Uživam u svemu, polako se pripremam za upis na studij talijanskog i engleskog jezika u Zadru ili u Zagrebu najesen. Do tada ću imati vremena za obitelj, prijatelje i novu ljubav u svom Šibeniku. Pribojavam se samo kako će to funkcionirati na daljinu jer u budućnosti se želim ozbiljno baviti modom, postati profesionalni model i s time uskladiti obrazovanje', završila je Nikolina.

Andrea Katkić: 'Sve pet, osim odreći se hamburgera!'

'Moja agentica, Tihana Harapin Zalepugin, poslala me je na nekoliko castinga, a prošli tjedan u Globusu je izišao moj prvi modni editorijal. Odradila sam i prvi posao kao hostesa, za novu igricu za PlayStation. Za 'mrtvu modnu sezonu' u prosincu, to je super', zadovoljna je 21-godišnja Velikogoričanka.

Kako veli, uoči proljeća kreće i modno buđenje.
'Uskoro će Fashion.hr, kao i brojni castinzi krajem siječnja i početkom veljače. Već sad se tome jako veselim', kaže Andrea koja je sve, samo ne padobranac u svijetu mode.

'Želim što više raditi. Moda je moja velika ljubav, pa želim da bude i moj životni poziv. Zato ću najesen pokušati upisati studij mode na zagrebačkom TTF-u', priča treća najbolja iz 'Hrvatskog top modela', napominjući da joj u svijetu u koji s entuzijazmom kreće otkrivati smeta samo jedna 'sitnica'.

'Sve, baš sve mi odgovara, osim što moram biti jako mršava. Na 177 centimetara visine imam 60 kilograma, što je još uvijek dvije previše. Moram smršavjeti, znači odreći se McDonald'sa i brze hrane koju obožavam', iskreno će Andrea. No, dodaje da u Zagreb uskoro stižu Rafaela i Nikolina, pa će svoje dvije kolegice iz 'Top modela' i novostečene prijateljice zamoliti da joj preporuče neku dobru dijetu. Jer, zaključila je, njih tri mogu se najbolje razumjeti.

Prisjetite se proglašenja pobjednice 'Hrvatskog top modela by Vanja Rupena'