MANJA MASA, DIZELAŠI I HIBRIDI

AMG-ov direktor: 'Rat konjskim snagama je gotov'

15.01.2009 u 10:39

Bionic
Reading

U nastojanju da smanje potrošnju i emisiju CO2 svojih top modela u Mercedesu su odlučili da u razvoju novih generacija AMG-ovih vozila više neće primjenjivati rat konjskim snagama

'Rat konjskim snagama je gotov', poručio je Autocaru AMG-ov direktor Volker Mornhinweg i dodao da će 'do boljih performansi AMG stizati drugim rješenjima, poput smanjivanja mase vozila, optimizacije pogonskih sustava te alternativnim tehnologijama'.

Mornhinweg je naglasio da će iduća generacija E-klase AMG biti prvi automobil koji će profitirati od ove politike. Automobil bi se trebao pojaviti tijekom ove godine, a zasad je poznato da će ga pokretati atmosferski V8 sa 525 KS.

AMG-ov direktor također je potvrdio da trokraka zvijezda razmišlja i o manjim AMG modelima. 'Mercedes razvija novu platformu ispod C klase koja ima potencijala', rekao je Mornhinweg, time samo produbivši špekulacije o tome da bismo u dogledno vrijeme trebali ugledati AMG izvedbu kupea A klase.

Mornhinweg je istaknuo da u AMG-u razmišljaju o dizelskim i hibridnim izvedbama, no one bi trebale biti značajno unaprijeđene kako bi odgovarale karakteristikama koje su kupci navikli očekivati od vozila sa značkom AMG.