MODNI KLASICI

Ako planirate reorganizirati ormar, pazite da zadržite ovih devet modnih komada

13.04.2020 u 16:09

Bionic
Reading

Jeste li znali da žene u prosjeku nose samo 20 posto svoje garderobe? Ovaj podatak trebao bi vas potaknuti da napravite reda u svom ormaru te se riješite odjeće i obuće koju niste godinama pipnuli. No postoje i neki komadi koje ne biste trebali izbaciti. Evo o čemu je riječ

Sigurno ste si u ovim danima kućne izolacije pronašli pregršt poslova koje već mjesecima, ako ne i godinama, odgađate. Reorganizacija ormara odličan je način da ubijete dosadu i učinite nešto korisno za što obično nikad nemate vremena, ali i uvedete red u svoj život.

Kada se rješavate odjeće i obuće koju ne nosite i svjesni ste da je vjerojatno nećete nositi ni u budućnosti, imajte na umu to da pojedine komade ipak vrijedi zadržati. Iako ih možda dugo vremena niste izvukli na svjetlo dana, to ne znači da vam neće poslužiti kada se najmanje nadate. Pritom ne mislimo na komade u koje više ne stanete, već one na bezvremenske, na koje trendovi ne utječu.

Sigurno u svom ormaru imate odjeću i obuću koja čeka neka bolja vremena, ali ste svjesni i sami da ih je šteta baciti jer ih u svakom trenutku možete nositi i pritom ne izgledati kao da ste se teleportirali iz 80-ih.

Što god radili, nikako ne bacajte sljedeće modne komade koji će uvijek biti u trendu, bez obzira na aktualna dešavanja na modnoj sceni.

Klasična pletena vesta

Imate li u ormaru pletenu vestu u neutralnoj bež, bijeloj, crnoj ili sivoj boji i par traperica - imate sve što vam je potrebno! Ovu kombinaciju moguće je začiniti na tisuću načina i baš zato ovakve veste nikada nemojte baciti (osim ako nisu potpuno uništene).

Traperice ravnog kroja

Ovo je logičan slijed. Klasične plave traperice ravnog kroja model su na koji trendovi nemaju utjecaj. Pregršt modela prodefiliralo je modnom scenom, no ravni kroj baš nikada neće postati out. Francuskinje ga tako naprosto obožavaju.

Baloner

Trendovi se mijenjaju, ali ovaj odjevni komad opstaje desetljećima. Baloner je jedan od komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru, a ako ga kojim slučajem nemate, vrijeme je da to pod hitno promijenite. Bacite oko na najljepše modele koje smo izdvojili za vas.

Crni sako

Baš kao što obična bijela majica pristaje uz sve, crni sako savršen je dodatak svakom stajlingu. Ovo nisu nagađanja, već činjenice koje će vam potvrditi svaki modni stručnjak, ali i brojne žene diljem svijeta. Danas sako nije samo sastavni dio poslovne, već i street style mode. I ove sezone sakoi će imati vodeću ulogu na modnoj sceni, a OVDJE pogledajte koje smo nove modele pronašli na policama trgovina.

Dizajnerska torba

Što god radili, nikako nemojte baciti dizajnersku torbu! Čak i ako mislite da je zastarjela i da je nećete imati prilike nositi, vrijeme će vam dokazati suprotno. Trendovi se brzo mijenjaju pa nekad zaboravljeni komadi vrlo brzo imaju priliku proživjeti svojih pet minuta slave. Najnoviji primjer toga su sedlaste retro torbice koje se nose na rame, a koje su se vratile na modni tron nakon gotovo dva desetljeća.

Bezvremenski nakit

U svojoj kolekciji nakita zasigurno imate nakit od žutog zlata ili bakine bisere koji vam možda nisu primamljivi, no nipošto ih nemojte bacati. Čak i ako je riječ o obojanom metalnom nakitu ili umjetnim biserima. Zlato i biseri su modni klasik koji je itekako uvijek poželjan na ženi.

Crne sandale na petu

Crne sandale sa srednjom petom uvijek će biti popularne, bez obzira na aktualne trendove. Pristaju uz apsolutno sve i svašta, a to je dovoljno dobar razlog da ih zadržite u svojoj kolekciji cipela.

Klasične čizme

Baš kao što je slučaj s crnim sandalama, svaka žena bi u svom ormaru trebala imati klasične, bezvremenske čizme. Kaubojke i slouchy čizme možda su sada u modi, no jedne ovakve uvijek će biti in.

Udobne bijele tenisice

Bijele tenisice obožavane su iz mnogo razloga. Osim što vizualno popravljaju svaki stajling, pristaju uz apsolutno svaki outfit. Još ako su k tome udobne, potrudite se paziti ih i maziti ne bi li vam potrajale dug niz godina.