VJEČNI BALONER

Ova jakna s pravom nosi titulu bezvremenskog klasika, a mi smo izdvojili najljepše modele s polica trgovina

11.03.2020 u 06:48

Bionic
Reading

Zahvaljujući svom bezvremenskom statusu na modnoj sceni, pojedini odjevni komadi uspješno odolijevaju nametnutim trendovima. Uz klasične komade poput bijele košulje ili kožne jakne, u navedenu kategoriju neupitno se ubrajaju baloneri, kojima i ove proljetne sezone vrve police trgovina

Baloner kao bezvremenski klasik i čest izbor u prijelaznim razdobljima godinama intrigira modnu industriju, a pristupačni high street brendovi ususret novoj proljetnoj sezoni odlučili su ponuditi mnoštvo inačica ovog kultnog odjevnog komada.

Baloner se počeo masovno proizvoditi 1914., kada su ga radi zaštite od kiše i vjetra počeli nositi britanski časnici u Prvom svjetskom ratu, a popularizirao ga je Thomas Burberry pedesetih godina 19. stoljeća.

Mnoštvo modela balonera danas je moguće pronaći u velikom rasponu cijena, no modna kuća Burberry njihov je standardni sinonim.

Baloneri se na policama trgovina najčešće prodaju u originalnoj bež varijanti, no s godinama su dizajneri i high street brendovi osmislili modele raznoraznih boja, uzoraka i materijala, poput onih od umjetne ili prave kože, a koji su i ove proljetne sezone iznimno popularni.

U potrazi za najnovijim modelima pročešljali smo trgovine i pronašli one najljepše. Zavirite u galeriju i pronađite svog favorita.

  • +33
Baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: promo