MODNI ULOVI

Sakoi će biti 'in' i ovog proljeća, a mi smo se potrudili pronaći najljepše modele iz popularnih trgovina

14.03.2020 u 21:03

Bionic
Reading

Sako je davnih dana postao sinonim za poslovni stil odijevanja koji pruža samopouzdanje i moć te svakoj osmišljenoj kombinaciji uspijeva darovati ispoliran izgled, no proteklih nekoliko sezona ovaj odjevni komad popularniji je no ikad. Trendseterice ga furaju u kombinaciji sa svime i svačime, a ako se ovog proljeća i vi poželite modno zabaviti ovim neizostavnim komadom u ormaru, predlažemo da provjerite koji su modeli upravo stigli u trgovine

Iako nikad nećete pogriješiti kombiniranjem sakoa uz obične traperice i majicu, na ulicama svjetskih prijestolnica u sklopu tjedana mode jedne od najutjecajnijih street style zvijezda proteklih mjeseci pokazale su raznovrsne načine na koje ga možete nositi.

Trendseterice sve češće viđamo kako furaju predimenzionirani sako u kombinaciji s midi suknjama i haljinama, a odijela u ležernim varijantama u kombinaciji s tenisicama.

Za razliku od prošle sezone, kada je naglasak bio na sakoima jarkih boja i efektnih uzoraka, ovog proljeća svjedoci smo popularnosti modela u pastelnim nijansama poput nježne ljubičaste, zelene i ružičaste, a velika novost su i prsluci na kopčanje po uzoru na one koje muškarci imaju običaj nositi ispod smokinga.

Upečatljivi sakoi u jarkim bojama i dalje su vrlo aktualni, no mnoge ih se žene plaše nositi, ne želeći izgledati prenapadno ili ih smatraju neprimjerenima za svakodnevne prilike, no za to nema razloga. Ukoliko znate kako ih kombinirati, oni mogu izgledati jednako primjereno za posao, baš kao i za špicu.

Vichy ove sezone nije toliko popularan kao prošle, no zato je tu nezaobilazni karirani uzorak te je preplavio trgovine. Sakoi kariranog uzorka s dodatkom žute, narančaste, pink ili zelene potpuni su hit i ovog proljeća, a na policama trgovina zatekli smo i nekoliko modela od kože koja će ove sezone odigrati ključnu ulogu na modnoj sceni.

Ako volite bazične komade, veselit će vas vijest da su popularne trgovine preplavili sakoi u neutralnim bojama poput bež, crne, bijele, sive i boje pijeska, i to u svim varijantama - predimenzionirani, muškog kroja, s efektnim gumbima, na vezanje ili s dodatkom remena u struku.

Jednako će biti traženi i elegantni sakoi od tvida koji zrače posebnošću te predstavljaju bezvremenski klasik, a u skladu s aktualnim trendovima koji sugeriraju točkice, na policama smo pronašli i nekoliko modela s ovim chic printom.

Prelistajte galeriju s najnovijim sakoima koji su tek pristigli u trgovine i odaberite model koji najbolje odgovara vašem stilu.

  • +92
Sakoi koji su tek pristigli na police Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije