ZA TRENDI LOOK

Ako niste ljubiteljica omiljenog boba, oduševit će vas povratak slojevitih frizura

07.09.2022 u 08:30

Bionic
Reading

Možda niste previše zaljubljeni u sveprisutne varijante boba i long boba, ali svidjet će vam se neodoljive slojevite frizure jer su ponovno veliki hit

Stepenasto ošišane frizure, koje su bile na vrhuncu popularnosti u devedesetima, a posebno su ih popularizirale glumice iz serije 'Prijatelji' Jennifer Aniston i Courteney Cox, ponovno su in.

Ako dvojite je li ovakav stil primjeren za vas, ne trebate se bojati jer postoji idealna frizura za svaki oblik lica, dužinu i tip kose.

Dok je kod boba ili loba kosa ošišana na jednu duljinu, kod stepenastih frizura popularne su različite duljine - kao što im i sam naziv sugerira.

Gornji slojevi i prednji dio ošišani su kraće od ostatka kose, što je čini voluminoznijom i prozračnijom.

MANJE JE VIŠE

Crveni tepih prepun odličnih stajlinga: Jennifer Aniston opet igra na sigurno, a za razliku od nje lijepa Brazilka hrabro je prigrlila modni maksimalizam

Pogledaj galeriju

Bujnost kose osiguravaju gradacije različitih duljina koje također postaju sve kraće i dosežu do vrha glave.

Manje izražene gradacije osiguravaju blagu punoću i jedva su primjetne. Isto se, naravno, odnosi na prednji dio koji je stepenasto ošišan kako bi se naglasilo lice. Ako vam se više sviđaju ekstravagantnije varijante, odlučite se za popularne zavjesa šiške.

Takozvani Rachel cut, koji je Jennifer Aniston nosila u prve dvije sezone serije, svojedobno je izazvao veliki hype među ženama diljem svijeta, no danas su slojevite frizure ipak malo suptilnije. Ali nešto je ostalo isto nekad i sada: slojevitost jamči više volumena.

Za koga su slojevite frizure?

Općenito, svatko može nositi slojevite frizure. Bilo da je riječ o okruglom, uskom licu, srcolikom ili četvrtastom obliku lica, postoji prava varijanta za svakoga. Žene s uskim licem imaju koristi od nježnih slojeva u prednjem dijelu dok okvir s jače izraženim slojevima laska vlasnicama okruglog, srcolikog i četvrtastog lica jer ono odmah djeluje nježnije i manje.

Stepenasti rez idealan je za različite strukture kose. On može vješto prorijediti gustu kosu tako da ona ponovno postane lepršavija i ljepša. Isto vrijedi za kovrčavu ili valovitu kosu dok ravnoj pogoduju gradacije do vrha glave jer pomažu u stvaranju efekta većeg volumena.

Koja je dužina optimalna? Slojeviti stilovi stvarno odlično funkcioniraju na bilo kojoj duljini. Primjereni su i za dugu kosu, kao i za onu srednje dužine, ali i npr. kratki pixie.

Stepenasti rez također je odlično rješenje ako ste u fazi puštanja kose. Volite li nositi šiške, stepenasti kroj također je idealan za vas.

Instagram je prepun najrazličitijih ideja pa vjerujemo da ćete pronaći nešto po svom ukusu.