ZBOG ČEGA SI SOLO

Ah, svi imaju dečka osim mene!

28.11.2011 u 08:51

Bionic
Reading

Nekim curama samački status zbilja ne pada teško i nikad se ne žale (barem to tako izgleda), no ti nisi jedna od njih i silno bi željela biti u sretnoj vezi

Možda nisi ni svjesna, no vjerojatno radiš neke pogreške zbog kojih soliraš. A koje su, saznaj u tekstu koji slijedi.

Uvijek si na istim mjestima i s istim društvom: već te na ulazu u omiljeni klub redari pozdravljaju imenom i brbljate poput starih znanaca, uvijek si s istom grupom frendica, a gotovo da poznaješ i sve goste! Ako upadneš u takvu rutinu istih izlazaka s uvijek istim društvom, teško ćeš proširiti krug poznanika. Odvaži se i ponekad izađi na neko drugo mjesto i sigurno će ti, ako ništa, biti zanimljivije. Ukoliko na mjestima gdje najčešće izlaziš do sada nisi upoznala nijednog dečka vrijednog tvoje pozornosti, možda je vrijeme da se počneš kretati u nekim drugim krugovima.

Ne izlaziš nikamo: ako nisi tip od izlazaka i noćnih provoda, obavezno proširi krug kretanja ukoliko se on svodi samo na škola - kuća. Uključi se u tebi zanimljive izvannastavne aktivnosti gdje će sigurno, biti tvojih istomišljenike, a tko zna, možda tamo i upoznaš neke zanimljive osobe. Ako samo čekaš savršenog dečka koji pritom strahovito sliči Robertu Pattinsonu da ti pozvoni na vrata, nekako sumnjamo da će se to i dogoditi! Zato, izađi iz kuće, druži se i budi prijateljski nastrojena.

Uvjerena si da za tebe nema dovoljno dobrog dečka: možda si se razočarala ili opekla u prošlim vezama, pa pušeš i na hladno. Ili pak stalno govoriš kako su dobri dečki već u zauzeti. Ovakav fatalistički stav nije dobra taktika! Bez obzira gdje živiš negdje sigurno postoji dečko s kojim bi sigurno imala puno toga zajedničkog.

Imaš previsoke kriterije: ako si jedna od onih cura koja točno ima popis osobina koje neki dečko mora imati da bi joj se svidio poput: visok, vitak, crnokos, zelenook, mišićavog tijela, sportaš, kul se oblači, sluša super mjuzu, voli nezavisne filmove i slične zahtjeve, vjerojatno je razlog upravo u tim standardima koje, budimo realni, rijetko tko može zadovoljiti. Tko ne bi želio imati pored sebe komada koji izgleda kao brat blizanac Taylora Lautnera iz sage 'Sumrak' ili pak kao poboljšana (i mlađa) verzija Johnnyja Deppa? Naravno, ne kažemo da bi trebala biti s nekim tko ti nije privlačan nego da ne inzistiraš na savršenostima jer možda propuštaš nekog sjajnog dečka koji nema sve te tražene osobine, a s kojim bi se odlično slagala.

Prezahtjevna si: ako je tvoj problem s održavanjem veze, odnosno vrlo brzo nakon što prohodate, dečki te ostave, razmisli o svojim postupcima. Slažemo se da ima puno loših dečki, no možda radiš neke tipične početničke greške. Razmisli o sljedećem: zasipaš li ga s gomilom SMS-ova ili poruka na Fejsu? Stalno ga zoveš? Inzistiraš li na izmjenjivanju nježnosti? Ne dopuštaš mu da izlaziš s prijateljima ili ga nesvjesno opterećuješ pričama o bivšem? Ako su tvoje veze bile kratkog daha, možda je došlo vrijeme za promjenu tvog ponašanja u vezi.

Previše se trudiš: možda toga nisi ni svjesna, ali ako si opterećena svojim ljubavnim statusom, to može biti velika prepreka. Ako ti je stalno u glavi da si pod hitno MORAŠ naći dečka, suprotnom spolu to nije nimalo privlačno i, prije nego se stignete upoznati, dat će petama vjetra jer misli da ćeš ga odmah staviti pod kontrolu i stalno mu šefovati! Umjesto toga, okupiraj se aktivnostima, hobijima, okruži frendovima i uživaj u životu. A tad ćeš sigurno i upoznati nekoga jer za dečke nema ništa privlačnije od cura koje izgledaju sretno i zadovoljno jer im to govori da neće biti previše zahtjevne i posesivne. Stoga se opusti i živi punim plućima, a ljubav će te pronaći kad se najmanje nadaš.