KLUPSKI PROVOD

A gdje dočekati Novu godinu?

29.12.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Mnogi vjeruju da će im cijela godina biti nalik na njenih prvih nekoliko sati. Želite li u Novu 2012. ući u velikom stilu, pogledajte koja se mjesta svojom ponudom izdižu nad konkurencijom, bilo da je riječ o odličnom zabavnom i glazbenom doživljaju, bilo o vrhunskom gastronomskom iskustvu

Vrhunsku proslavu u stilu 'starih i dobrih vremena', posebno namijenjenu svima koji novogodišnji doček vole začiniti 'prstohvatom svježega celuloida', osmislio je Hrvatski filmski savez koji u kinu Tuškanac organizira gastronomsko-filmofilmsku feštu s dvije ekskluzivne filmske projekcije (prije i poslije ponoći). Prva je klasična filmska komedija 'Silom dadilja' iz 1934. velikoga Howarda Hawksa s Caryjem Grantom i Katharine Hepburn, dok nakon ponoći slijedi kino premijera lepršavog i duhovitog ljubavnog mjuzikla 'Ljubav i cigarete' s raspjevanim glumačkim zvijezdama Jamesom Gandolfinijem, Susan Sarandon, Kate Winslet, Christopherom Walkenom i Steveom Buscemijem. Program će dopuniti i scene na filmu zabilježenih novogodišnjih slavlja te prigodna filmska glazba.

Ulaznica za članstvo Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale prihvatljivih 200 kuna, u što je uključen novogodišnji meni, kokice uz film, jedno piće i čaša pjenušca u ponoć.

Ekskluzivni klupski provod

Provokativni riječki rock glazbenici Let 3 svirat će čak dva puta u zagrebačkoj Tvornici kulture

Provokativni riječki rock glazbenici Let 3, koji svakim svojim nastupom ostavljaju bez daha, svirat će čak dva puta u Tvornici kulture i zasigurno ostaviti dojam o kojem će se pričati danima.
Legendarni Riječani će prvim koncertom u 22 sata ispratiti Staru 2011, dok će Novu 2012. pozdraviti drugim koncertom već oko 1.30 sati.

Posjetitelje očekuje posebna koncertna set lista s najvećim hitovima, od ‘Izgubljenih’, ‘Vjerog psa’ i ‘Sam u vodi’ do ‘Profesora Jakova’, ‘Drame’, ‘Ere’ , ‘Omanđijaj me’, ‘Ero s onoga svijeta’ itd. Doček Nove godine uz Let 3 ne može biti ništa drugo nego nepredvidljiv doživljaj pun uzbuđenja i iznenađenja, odnosno koncertno-novogodišnja poslastica koju ne bi trebalo propustiti. Ulaznice su 100 kuna u pretprodaji i 120 na dan koncerta, a tulum traje i prije i poslije nastupa na dva DJ floora u Velikom i Malom pogonu.

Službeni MTV-jev novogodišnji party održat će se u zagrebačkom klubu Aquarius gdje doček u organizaciji najpopularnijeg zagrebačkog kluba i najpopularnije televizije za mlade donosi dva floora od kojih svaki ima hrpu aduta.

Sound Designers NYE Special Edition Floor gostima će prenijeti atmosferu velikih house partyja - od Miamia preko Ibize do Zrća, uz vodstvo Thalie, Marty Negra, Maria Amarilla, Koste Radmana & Miss Lala (Beez Kneez) zajedno s hitmejkerima produkcije Axwellom, Swedish House Mafiom, Aviciiem, Martinom Solveigom, Davidom Guettom i mnogim drugima.

Na MTV Megahits Mashup Flooru Frx, Tom, Grade i Franciska pokazat će, po riječima organizatora, ‘kako se ruši krov kad Barbara Streisand napadne Rihannu pa ih ulete razdvajati Black Eyed Peas, Chemical Brothers, White Stripesi i Beyonce’. Organizatori dodaju da presjek najvećih MTV-jevih hitova neće proći ni bez bezvremenskih klasika poput Snapa, Faithlessa, Blura, Prodigyja, Peppersa, Franz Ferdinanda, LMFAO, uz pokoji rif Nirvane. Uz ulaznicu od 160 kuna dolaze dva pića po izboru, ponoćni pjenušac i bogati švedski stol.

Za ulaznicu od svega 75 kuna (u pretprodaji) novogodišnji partijaneri posljednje trenutke ove godine mogu 'uništiti' uz reprezentaciju zagrebačke klupske scene u 'Kvartu' smještenom u kompleksu Stare klaonice u Heinzelovoj 66. U 'Kvartu' se može očekivati 'mixtape svih najboljih gradskih partija na jednom mjestu' jer na dva stagea nastupaju Protokol, Cfsn DJs, Ekstrakt, Groodanje, Jabbaton, Chew the fat! Croatia, Black Light, Program i Bassinvaders. No to nije sve! Budući da je zagrebačka klupska scena audio-vizualna, pa screen setup i VJ-ing rade _polygon i Liik & Onoxo.

U klubu Mansion na zagrebačkom Jarunu poseban glazbeni set pripremio je rezident kluba i Papaye DJ Karlo koji će podsjetiti na najveće glazbene hitove prošle godine, kao i na dobro znane evergreene. Posebno uređenje kluba uz najnoviji light show Mansion će predstaviti u novogodišnjem svjetlu, a klub gostima priređuje brojna atraktivna iznenađenja. U cijenu od 249 kuna za djevojke i 349 za mladiće uključena je neograničena konzumacija svih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića, 50 vrsta koktela, 10 vrsta shootera te šampanjac u ponoć. Tijekom cijele noći na bogatom švedskom stolu samo za VIP goste čija ulaznica košta 749 kuna nudit će se brojna topla i hladna predjela i jela.

U zagrebačkom klubu Shamballa jamče da za ulaznicu od 299 kuna posjetitelji razdragani 'vrhunskom čarolijom lighta i sounda' mogu nesmetano i neograničeno konzumirati pića iz bogate ponude, uz ponoćni pjenušac, plate pršuta i sira te ukusne kanape sendviče. Uza sve to u Shambali je i program na dva flora. Prvom sa stranim i domaćim hitovima te drugim s house glazbom, kako bi svi ukusi bili zadovoljeni.

Nezaboravno gastro iskustvo

Na novogodišnjoj trpezi bit će i mnoštvo morskih specijaliteta

Ako vam je od provoda važnija gastronomija, 'Bajku novogodišnje noći u dvorcu Bežanec' priprema francusko-hrvatska kulinarska zvijezda Stephan Macchi. Uz dvorske dame i zvukove violine čarolija započinje u vinoteci pićem dobrodošlice. Zabava za nepce uskuhat će serviranjem brojnih specijaliteta, među kojima su ruže od lososa marinirane s vlascem, ražnjić od kozice 'Black Tiger' sa zelenkastom kremom, pjena od gorgonzole uz sočni pureći file, ljutkasti tatar od goveđeg filea, trokut od povrća s hlapom, jus od hlapa s maslinovim uljem, 'pave' od jadranske tune s hrskavom pancetom te pačji batak 'Confit'. Tu su i topli te hladni deserti, kava ili čaj uz male kolačiće. Plesni program uz dvorski bend kulminirat će ponoćnim vatrometom i neizostavnim pjenušcem. Cijena programa je 950 kuna, odnosno 1.450 sa spavanjem u dvokrevetnoj sobi.

Ljubiteljima hrane dubljega džepa svidjet će se i doček Nove godine u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog Hotela Regent Esplanade. Za 950 kuna po osobi tamo vas očekuje luksuzna dobrodošlica uz šampanjac, raskošna gala večera od pet sljedova te vrhunska zabava uz Showtime band. Na meniju će se naći razna jela, od guščje jetre, škampa i junetine, uz bogat izbor sireva, do slastica te nezaobilaznog ponoćnog zalogaja u kojemu se uz sendviče servira gulaš juha. Uz hranu je složena i odlična vinska karta, no u cijenu je uključena jedino čaša pjenušca servirana uz vatromet na hotelskoj terasi.

Jedan od najatraktivnijih dočeka organizira se u prvom dizajnerskom hotelu u regiji, u rovinjskom hotelu Lone, koji će u 2012. zakoračiti uz nastup američkih R&B, soul, jazz i gospel glazbenika Freddieja J. Coopera i Tonye Lynett. Osim vrhunske zabave, gosti hotela Lone moći će u silvestarskoj noći birati između bogate ponude hrane i vina u a la carte restoranu L, na čijem će se meniju od pet sljedova naći jela s lososom, Jakobovim kapicama, janjećim rackom, guščjom jetrom i sl., ili ponude restorana ON i E, koji će pak nuditi buffet večeru s gotovo 40 jela. Za najmlađe je doček organiziran u mini klubu hotela od 20 sati nadalje uz mini disco, mini buffet večeru, projekcije filmova, ples i igre.