LEONARDA BOBAN:

40 dana plakala sam zbog Ruže

05.03.2010 u 17:18

Bionic
Reading

Dizajnerica Leonarda Boban i njezin suprug Zvone nedavno su dobili svoje prvo biološko dijete. Ruža, beba koju su Bobanovi čekali dvadeset godina, došla je na svijet kao malo nedonošče. 40 dana trebalo joj je da dovoljno ojača i bude spremna za izlazak iz bolnice, što je Leu gotovo dotuklo

Nakon brojnih razočaranja i neuspjelih postupaka umjetne oplodnje, Leonarda Boban napokon je prošle godine ostala trudna. Trudnoću je iznijela teško, u strogom mirovanju u bolnici, no najteže od svega bilo joj je nakon što je na svijet donijela malenu Ružu koja je kao nedonošče morala ostati u bolnici gotovo mjesec i pol. Za Leonardu je to bilo iznimno teško i traumatično razdoblje jer je bila razdvojena od svoje kćerkice, no sada je to iza njih.

Leonarda je malenu Ružu rodila carskim rezom u bolnici Merkur. 'Položili su mi je na obraz, zamisli, bila je sićušna kao mačkica, čitava mi je stala na lice. Kako je rođena ranije, morali su je odmah premjestiti u bolnicu u Vinogradskoj, na specijalizirani odjel za nedonoščad, i od samog poroda više je nisam vidjela. Ja u jednoj bolnici, ona u drugoj, plakala sam cijele dane, doktori su me počeli izbjegavati, okretati glavu kad bi me ugledali u suzama', ispričala je Leonarda Boban u intervjuu za Jutarnji list.

'Zvone me dvaput dnevno vozio kod Ruže da se malo družimo, da je nahrane na bočicu mojim mlijekom. Bila je 40 dana u bolnici, ja sam 40 dana plakala, a Zvone je morao smirivati situaciju radi druge djece ', opisala je Leonarda svoje poslijeporođajne dane. 'Još sam traumatizirana tim njezinim gramima, svakodnevnom strepnjom i pitanjem koliko je dobila na težini i može li ići doma. No čim je Ruža došla doma, prihvatila je dojenje, bočicu ne želi ni vidjeti, uhvatili smo neki svoj ritam, dani su postali normalni', rekla je Lea i s ponosom dodala da je Ruža sada sa svoja tri mjeseca čvrsta i uporna beba.