KOJI STE VI?

10 nezaobilaznih likova na uredskim zabavama

17.12.2013 u 06:34

Bionic
Reading

Na svakoj božićnoj uredskoj zabavi postoji 10 stalnih likova među zaposlenicima, među kojima je 'Tip koji se ljubi' najmanje popularan od svih njih, pokazuje istraživanje koje je naručio britanski lanac slastičarnica. Lica kolega mogu se mijenjati, ali 10 glavnih arhetipskih likova u stalnoj je postavi. Provjerite ovih 10 likova na uredskoj zabavi i zaključite koji ste vi

Tip koji se ljubi
U kasnim je 30-ima ili na početku 40-ih, sretno je oženjen i ima djecu, no još uvijek nosi uske traperice i uvjeren je da, unatoč svojim godinama, još može pokazati svoju divlju stranu s nekim mlađim komadom u uredu. Na uredskoj se zabavi ponaša poput morskog psa na nogama koji traži svoje žrtve. Čuvajte se, jer si možete priuštiti horor.

Ranoranilac
Ovaj muškarac ili žena evanđelist je uredskog božićnog partyja. Oni su angažirani u pripremi, nevjerojatno se vesele i najavljuju kako će provod biti sjajan te da će ostati zadnji na tulumu. Nažalost, traju poput svijeća samo 90 minuta, a zatim se mogu vidjeti kako tiho drijemaju u kutu.

Zavodnik
Sumnjali ste na ovog kolegu tijekom cijele godine, ali kad se božićna proslava razvila, samo ste potvrdili najgore strahove: vi ste njegova meta cijelu večer. Večer počinje ugodno nevinom ponudom da vam donese piće, ali će vam odjednom posvetiti svu pažnju ili nekom dijelu vašeg tijela. Izgovarat će bez srama neprimjerene ponude, pokušati sjediti blizu vas i režati na ostale kolege istog spola koji imaju tu nesreću da nevino zalutaju blizu vas tijekom večeri.

Tračer
Ovaj je lik uzor diskrecije tijekom cijele godine i uspješno skriva svoju zavist zbog povišice svojih kolega. No, kada iz njih progovori malo alkohola, pretvaraju se u strašne, glasne i neugodne tračere. Nikako ne uspijevaju zadržati korporativne tajne ili intimne detalje svog ili tuđeg privatnog života. Za njih ne postoje granice i do kraja večeri sve su poslovne i privatne tajne objavljene. Često je uzrok svađe na partyju.

Houdini
Houdini je najčešće najbolji prijatelji s Ranoraniocem i Organizatorom pa se i sam trudi da sve bude dobro organizirano. Ponekad ide tako daleko da pomaže organizirati mjesto za after-party za okorjele partyjanere. Nažalost, njega tada više nema jer je diskretno ranije pobjegao kući. Obično je na početku tridesetih, često je tek postao roditelj ili je strašno zaljubljen u novu partnericu.

Autsajder
Tih kao miš tijekom cijele godine, ovaj kolega u strogom odijelu otkriva na božićnoj zabavi svoje pravo ja. Iako inače ne bi usudio započeti komunikaciju s kolegicom za vrijeme radnog vremena, sada misli da je savršeno prihvatljivo da donosi pića i pleše s kolegicama neprimjereno blizu. Vjerojatno će objaviti da je nekad pjevao u death metal bendu. Često je na podiju u tandemu sa Zavodnikom.

Krpelj

Ovaj sebični kolega jedini se zabarikadirao na mjestu gdje je šef. Glupim šalama nadređenog smije se od srca, potajno želi saznati kadrovske detalje i sretno poskakuje do bara kako bi šefu platio piće iz svog džepa. Bit će slomljena srca kad njegov šef ode sa zabave a da nije čuo pohvalu njegovoj veličanstvenosti koju je ispisao detaljno (i vjerojatno u vlastitoj krvi). Često se može naći na kraju večeri u toaletu kako je tužniji i od Tužne vrbe.

Tužna vrba
Ovaj kolega uporno ne želi ostaviti svoje osobne probleme na vratima božićne zabave. On nosi svoje srce na svom rukavu i širi svoje ljubavne probleme i patnje svima koji neoprezno stanu pored njega. On toliko plače da mu Organizator donosi bokale vode kako ne bi dehidrirao.

Plesač
Uvijek desetljeće stariji od ostalih, Plesač će pokazati plesne korake stare škole koje je naučio na tečaju na koji ga je žena nagovorila nakon prve sezone 'Plesa sa zvijezdama'. Mislite da je ovo posljednji jive koji morate gledati? Zapamtite, nema mlade osobe koja će se na podiju šepiriti poput Johna Travolte. Ovaj kolega nikad ne napušta plesni podij: ovo je njegova privatna pozornica a oni koji sjede blizu podija njegova su publika. Također je dostupan za krstitke, svadbe i krizme.

Organizator
Jao onome tko odluči promijeniti njihov izbor jela za zabavu, mjesto ili glazbu. Organizator će biti njegov najljući neprijatelj. Inače ga je teško primijetiti tijekom godine, ali kada je riječ o organizaciji božićnog partyja on je general koji organizira s vojnom preciznošću. Bez obzira jeste li tek naručili rundu pića za vas i kolege, ako Organizator kaže da je vrijeme da se krene dalje, vi ćete morati krenuti dalje, piše Daily Mail.