'U malu je uša đava'

Zbog epidemiološke situacije odgođene izvedbe u HNK Split, između ostalih i premijera predstave prema knjizi Tisje Kljaković Braić

12.01.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Kupljene ulaznice mogu se mijenjati na blagajni Kazališta za neke druge izvedbe na repertoaru HNK Split ili se može dobiti povrat novca, javljaju iz tog kazališta

Zbog epidemiološke situacije odgođene su sve najavljene siječanjske izvedbe dramske predstave U malu je uša đava, javljaju iz splitskog HNK, kao i polukoncertne izvedbe Puccinijeve opere Sestra Angelica.

Kupljene ulaznice mogu se mijenjati na blagajni Kazališta za neke druge izvedbe na repertoaru HNK Split ili se može dobiti povrat novca. Sredstva za ulaznice kupljene online bit će automatski vraćena na račun. O novim terminima izvedbi publika će biti pravovremeno obaviještena, javljaju također iz splitskog HNK.

Podsjetimo, dugoočekivana predstava 'U malu je uša đava' trebala je premijerno biti izvedena u HNK Split 14. siječnja, nakon što je već bila odgođena u prosincu, zbog bolesti u ansamblu.

Predstava prema knjizi omiljene slikarice i karikaturistice Tisje Kljaković Braić

Debitantska knjiga slikarice i karikaturistice Tisje Kljaković Braić, izvorno objavljena 2015. godine, svoje drugo, prošireno izdanje doživjela je u listopadu 2020. Publika ju je obožavala (i obožava); knjiga se mjesecima nije skidala s liste najprodavanijih domaćih naslova. U pričama autorica opisuje svoje odrastanje, na humorni način koji nam je poznat i iz njenih karikatura. Malena djevojčica pod zaštitom bake i dida, koja se skriva u kiosku, ne voli odlazak u vrtić, s 'didon' ide na partiju karata u Hajduka, a sa susjedima na kupanje pod Marjanom. Od rođenja do početka rata, koji se podudara i s autoričinim odlaskom u srednju školu, pratimo obitelj – oca, majku, dida, baku, susjede iz iste zgrade i ulice u čijem je središtu protagonistica, vragolasta djevojčica, inteligentna, darovita i pomalo razmažena.

I sada je sve to trebalo biti postavljeno na 'daske koje život znače', no uslijedila je nova odgoda. Inače, predstavu režira Mario Kovač, a Tisju će - kada konačno dočekamo izvedbe - glumiti Andrea Mladinić.

  • +4
Ilustracije Tisje Kljaković Braić iz hit-knjige Oni Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tisja Kljaković Braić