NEMA ZIME U ŽAR PTICI

Zagrebačko kazalište poklanja klincima šest predstava

02.01.2017 u 15:10

Bionic
Reading

Tradicionalna akcija 'Nema zime u Žar ptici', u sklopu koje to zagrebačko kazalište školarcima poklanja besplatne predstave, održat će se od nedjelje, 8. siječnja do srijede, 11. siječnja

Gradsko kazalište Žar ptica akciju priređuje 17. put, a ove su godine na programu predstave 'Kako živi Antuntun', 'Kraljević i prosjak', 'Ti i ja mali medo', 'Waitapu', 'Ja i moji osjećaji' i 'Mrvice iz dnevnog boravka'.

Sve su predstave besplatne, a ulaznice se preuzimaju jedan sat prije početka predstave na blagajni kazališta.

Predstava 'Kako živi Antuntun', nastala prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza o dječaku koji ima 'malko neobičan um', namijenjena djeci starijoj od četiri godine, na rasporedu je 8. siječnja u 11 sati. Predstavu je režirala Helena Petković, a glumi Ante Krstulović.

'Kraljević i prosjak', predstava nastala po romanu Marka Twaina i u režiji Ivane Čoh Šverko, može se pogledati u ponedjeljak 9. siječnja u 17 sati. Namijenjena je djeci starijoj od sedam godina, a u njoj uz ostale glume Petar Cvirn, Zoran Pribičević, Drago Utješanović.

'Ti i ja, mali medo', predstava za djecu stariju od tri godine, na rasporedu je u utorak, 10. siječnja u 11 sati. Predstavu je režirala Katja Pegan, a glume Berislav Tomičić i Vesna Ravenšćak.

Istoga dana u 17 sati bit će izvedena predstava nastala po romanu Jože Horvata 'Waitapu', poetska bajka o odrastanju i spoznaji svijeta namijenjena djeci starijoj od devet godina. 'Waitapu' je režirala Saša Broz, a glume Dražen Šivak, Amanda Prenkaj, Mateo Videk i drugi.

I posljednjega dana akcije 'Nema zime u Žar ptici' na programu su dvije predstave. U 11 sati bit će izvedena predstava Ivice Boban 'Ja i moji osjećaji' za djecu stariju od četiri godine, a u 17 sati na programu je predstava Sanje Pilić 'Mrvice iz dnevnog boravka' u režiji Franke Perković, namijenjena djeci starijoj od devet godina. U predstavi glume Petar Atanasoski, Nataša Kopeč, Ana Marija Vrdoljak i drugi.