1. SRPNJA

Zagrebački solisti otvaraju glazbeni program Scene AMADEO

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 12.06.2018 13:40
  • Objavljeno 12.06.2018 u 13:40
Nenad Jandrić, Mario Ivelja, Dora Kovačević, Matija Dedić, Toni Cetinski, Vatroslav Kuljiš, Darko Tipurić, Dražen Vikić Topić, Milana Vuković Runjić, Krunoslav Marić i Sreten Krstić

Nenad Jandrić, Mario Ivelja, Dora Kovačević, Matija Dedić, Toni Cetinski, Vatroslav Kuljiš, Darko Tipurić, Dražen Vikić Topić, Milana Vuković Runjić, Krunoslav Marić i Sreten Krstić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Koncertom Zagrebačkih solista i pijanista i skladatelja Davida Gazarova počet će 1. srpnja glazbeni program Scene AMADEO, koji donosi niz nastupa zvučnih umjetničkih imena među kojima su i Matija Dedić, gitarist Miroslav Tadić, Aljoša Jurinić i drugi

Utemeljitelj i voditelj Scene AMADEO Nenad Jandrić izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje sa Zagrebačkim solistima s kojima će promovirati i novu gornjogradsku scenu u dvorištu palače Jelačić-Grlečić, gdje se nalazi sjedište Solista, koji ove godine slave 65 godina djelovanja.

'Novu scenu otvaramo 1. srpnja nastupom Zagrebačkih solista, jednim od najuglednijih naših i inozemnih komornih ansambala i njihovog gosta, sjajnog pijanista i skladatelja Davida Gazarova, a tjedan dana poslije slijedi nastup Solista s klarinetistom Brunom Philippom', rekao je Jandrić.

Ostali koncerti održavat će se, kao i dosad, u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja. Matija Dedić i harmonikašica svjetskog glasa Merima Ključo predstavit će se s programom 'Potraži me u predgrađu', a jedan od ponajboljih svjetskih gitarista Miroslav Tadić s violinisticom Yvette Holzwarth predstaviti će svoj novi album 'Spavati, možda sanjati', dodao je Jandrić.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Istaknuo je da će posjetitelji moći pogledati i svjetsku premijeru, zajednički nastup virtouza pijanista Aljoše Jurinića i gitarista Petrita Çekua te fantastičnog gitarističkog Kvarteta u sastavu Zoran Dukić, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić, Petrit Çeku. Pijanist i skladatelj Matej Meštrović predstavit će se s glazbenim projektom Expresto, a nastupait će i popularni Mariachi Los Caballeros te zagrebačka grupa Duende s frontmenom i virtouzom na gitari Tomislavom Tenšekom, koji će ugostiti flamenco pjevačicu Ninu Čorić.

Jandrić je izrazio je nadu da će i ove godine Scena AMADEO 'istaknuti Zagreb na karti gradova koji svojom ponudom ne zaostaju za europskim i svjetskim kulturnim metropolama'.

Treće izdanje Malih noćnih razgovora s književnicom Milanom Vuković Runjić počinje u utorak, 26. lipnja razgovorom s bivšom predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalijom Orešković.

U Malim noćnim razgovorima Vuković Runjić ugostit će i pjesnika i povjesničara umjetnosti Zvonka Makovića, direktora HAVC-a Danijela Rafaelića, glumicu Mariju Sekelez, književnika Zdravka Zimu, glazbenu divu Terezu Kesoviju te pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića.

Kako je istaknuto, Scena AMADEO još se jednom uključila u humanitarnu akciju Korak u život, koju organizira Rotary Club Zagreb Kaptol, koncertom Tonija Cetinskog. Projektom se želi omogućiti nastavak školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a svakom kupcu ulaznice za humanitarni koncert, akademski slikar Vatroslav Kuliš će, sada već tradicionalno, pokloniti svoju potpisanu grafiku.

U sklopu Scene AMADEO, 12. srpnja bit će otvorena i izložba 'Vrt' umjetnice Dore Kovačević, deveta u nizu izložbi posvećenih preminuloj akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović, kojima Scena AMADEO i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!