KONCERT U SLATINI

Zagrebački kvartet otvara Dane Milka Kelemena

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 07.10.2010 13:26
  • Objavljeno 07.10.2010 u 11:16
Kvartet naslovna

Kvartet naslovna

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Nakon sinoćnjeg nastupa u Virovitici Zagrebački kvartet održat će koncert i u Slatini, Kelemenovu rodnom gradu, čime će festival biti i svečano otvoren. Najavljeno je izvođenje pet Mozzartovih skladbi, jedna Kelemenova i pet Beethovenovih

Koncertom Zagrebačkog kvarteta u virovitičkoj glazbenoj školi Jan Vlašimsky počeo je međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena. Goran Končar (prva violina), Davor Philips (druga violina), Hrvoje Philips (viola) i Martin Jordan (violončelo) izveli su djela I. Brkanovića P. I. Čajkovskog D. Šostakovića i F. Schuberta

Zagrebački kvartet će koncert, nešto drugačijeg sadržaja nego sinoć u Virovitici, održati i večeras u Slatini, Kelemenovu rodnom gradu, čime će festival biti svečano otvoren. Najavljeno je izvođenje pet Mozzartovih skladbi, jedna Kelemenova i pet Beethovenovih.

Festival Dani Milka Kelemena u Slatini se, u čast ovome skladatelju, pedagogu i glazbenom piscu koji svojom djelatnošću svjetske reputacije stoji na čelu skupine hrvatskih skladatelja, održava već šesnaestu godinu za redom. Milko Kelemen rođeni je Slatinčanin s trenutačnim boravkom u Njemačkoj, a ove godine zbog bolesti neće posjetiti festival.

Pokrovitelj festivala je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a financijsku su potporu pružili Ministarstvo kulture, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina, Grad Virovitica i sponzori. Organizator festivala je Udruga DMK.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi