VRIJEDNO PRIZNANJE

Zagreb Book Festival u društvu najprestižnijih europskih festivala

  • Autor: I.B./Hina
  • Zadnja izmjena 20.04.2017 16:56
  • Objavljeno 20.04.2017 u 16:56
Zagreb Book Festival

Zagreb Book Festival

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagreb Book Festival (ZBF) dobio je oznaku kvalitete EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Label 2017-2018, što ju nose festivali koji se ističu izrazitom umjetničkom kvalitetom i imaju velik utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a time je i službeno postao dio te ugledne festivalske zajednice koju je osnovalo Udruženje europskih festivala (EFA)

'Tako je uoči svoga trećeg izdanja ZBF dobio to visoko priznanje na koje smo jako ponosni', priopćeno je iz odnosa s javnošću festivala.

Istaknuto je da je Međunarodni žiri prevođen Sir Jonathanom Millsom, bivšim direktorom Edinburškoga međunarodnog festivala, nakon pažljiva razmatranja primio ZBF u odabrano društvo najprestižnijih europskih festivala.

ZBF izvrsno osmišljen, ambiciozan, inkluzivan i šarmantan

U priopćenju su preneseni i izjava te obrazloženje žirija u kojima stoji da je 'Zagreb Book Festival izvrsno osmišljen, ambiciozan i inkluzivan festival u svakom aspektu, s domaćim, opuštenim i prijateljskim šarmom" Dodaje se kako "ZBF povezuje sudionike iz drugih društvenih projekata te izgrađuje angažiranu i trajnu mrežu publike, umjetnika i ljubitelja festivala, a takav rad na stvaranju zainteresirane javnosti u ovome konkretnom području u Hrvatskoj, hvale je vrijedan pothvat'.

EFFE ((Europe for Festivals, Festivals for Europe)

EFFE ((Europe for Festivals, Festivals for Europe)

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) projekt je Europske komisije za Europsku platformu festivala na području kulture koji je osmislila Udruga europskih festivala (EFA - European Festivals Association), krovna organizacija za festivale diljem Europe i šire. Projekt je pokrenut 2014., a ustanovila ga je povjerenica Europske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade Androulla Vassiliou.

Misija EFFE projekta je povećanje vidljivosti europskih festivala kao i međusobna razmjene iskustava, te stvaranje konkretnih udruženja festivala koji dijele istovjetne vizije, a čiji je glavni cilj promišljanje svijeta u kojemu živimo.

'Iznimno nam je zadovoljstvo i čast što je našu umjetničku koncepciju i snažnu predanost publici te društveni angažman prepoznao i ugledni žiri vrhunskih profesionalaca iz europske festivalske zajednice', istaknuto je na kraju priopćenja ZBF-a

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi