KazališnA družinA PinkleC

'Vuka se ne bojim ja' najbolja predstava 20. 'Naj, naj, naj festivala'

01.03.2020 u 19:17

Bionic
Reading

Dodjelom nagrada najboljim predstavama u nedjelju je zatvoreno 20. slavljeničko izdanje međunarodnog 'Naj, naj, naj festivala', na kojem je za najbolju u cjelini proglašena predstava 'Vuka se ne bojim ja' u režiji Romana Bogdana i izvođenju Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Festival u Gradskom kazalištu 'Žar ptica' ove je godine bio posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja, a gledatelji su mogli uživati u šest domaćih i dvije inozemne predstave.

Cilj festivala bio je glasno progovoriti o nasilju u školama i financijski pomoći školskim projektima protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Bartula Kašića Zadar, OŠ Mihovila Pavlonovića Metković, OŠ Jure Turića Gospić, OŠ Ivana Rangera Kamenica i u OŠ Glina.

Predstava 'Lažeš Melita' u izvođenju Gradskog kazališta lutaka iz Splita dobila je četiri nagrade stručnog žirija. Nagradu za najbolju režiju dobio je Ivan Plazibat, za ulogu Melite nagradu za najbolju glumicu dobila je Ana Marija Veselčić, Ana Marin nagradu za najbolju kostimografiju, a Damir Klemenić za scenski pokret.

Najboljim glumcem proglašen je Matija Šakoronja za ulogu u predstavi 'Huligan', Kazališta Mala scena iz Zagreba.

Nagradu za najbolju dramaturgiju žiri je dodijelio Ani Prolić za predstavu 'Bajka o ribaru i ribici', u izvođenju Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, a za istu predstavu, kao i za predstavu 'Lažeš Melita', nagradu za najbolji scenski pokret dobio je Damir Klemenić.

  • +15
Dodjelom nagrada svečano je zatvoren 20. naj, naj, naj festival Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Posebnu nagradu za društveno angažirano kazalište dobila je predstava 'Ako kažeš, gotov si!' i njezin režiser Krešimir Dolenčić, u izvođenju Gradskog kazališta Žar ptica, s čijom je ponovljenom izvedbom i zatvoren festival.

U stručnom žiriju za dodjelu nagrada bili su dramaturginja Mira Muhoberac, redateljica Renata Carola Gatica i urednik kulture u Expressu Igor Vikić.