2. izdanje projekta

Vraća se Okolo: Street art oživit će više od 25 lokacija u Zagrebu

16.07.2019 u 14:20

Bionic
Reading

Od 17. kolovoza do 1. rujna 2019. više od dvadeset i pet lokacija u samom centru Zagreba pretvorit će se u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada, najavljuju organizatori drugoga izdanja projekta Okolo, posvećenog umjetničkom istraživanju grada

Skrivene ulice, zaboravljeni prolazi, krošnje zagrebačkih parkova i zakutci Gornjeg grada i ove godine postat će mjesta spontanih susreta prolaznika s umjetnošću, a oživit će ih, uz desetak domaćih umjetnika, i međunarodno poznati umjetnici iz Francuske, Španjolske i Australije.

Francuski par Ella & Pitr na međunarodnoj street art sceni poznat je po predimenzioniranim karikaturnim likovima, španjolski umjetnik Javier Riera jedan je od majstora kada su u pitanju landscape svjetlosne instalacije, dok Australac Michael Pederson svjetsku javnost osvaja svojim humorističnim uličnim minijaturama koje postavlja na neočekivanim mjestima.

Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček), uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Lani je održano prvo izdanje umjetničkog projekta Okolo, koji je malim intervencijama u samo tkivo grada oživio niz javnih gradskih prostora. Crveni tepih do Gornjega grada, kumica na stepenicama Dolca, živopisni likovi u igri s urbanim elementima i biljke koje sviraju na dodir, samo su neke od zanimljivih intervencija kojima je Okolo već oduševio građane i turiste, ističu organizatori.

  • +3
Projekt Okolo 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: N. N.