2. izdanje projekta

Vraća se Okolo: Street art oživit će više od 25 lokacija u Zagrebu

  • Autor: D. Su.
  • Zadnja izmjena 16.07.2019 14:20
  • Objavljeno 16.07.2019 u 14:20
Mislav Lešić - Okolo 2018.

Mislav Lešić - Okolo 2018.

Izvor: Promo fotografije / Autor: N. N.

Od 17. kolovoza do 1. rujna 2019. više od dvadeset i pet lokacija u samom centru Zagreba pretvorit će se u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada, najavljuju organizatori drugoga izdanja projekta Okolo, posvećenog umjetničkom istraživanju grada

Skrivene ulice, zaboravljeni prolazi, krošnje zagrebačkih parkova i zakutci Gornjeg grada i ove godine postat će mjesta spontanih susreta prolaznika s umjetnošću, a oživit će ih, uz desetak domaćih umjetnika, i međunarodno poznati umjetnici iz Francuske, Španjolske i Australije.

Francuski par Ella & Pitr na međunarodnoj street art sceni poznat je po predimenzioniranim karikaturnim likovima, španjolski umjetnik Javier Riera jedan je od majstora kada su u pitanju landscape svjetlosne instalacije, dok Australac Michael Pederson svjetsku javnost osvaja svojim humorističnim uličnim minijaturama koje postavlja na neočekivanim mjestima.

Ella & Pitr ROMA 2017

Ella & Pitr ROMA 2017

Izvor: Promo fotografije / Autor: N. N.

Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček), uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Lani je održano prvo izdanje umjetničkog projekta Okolo, koji je malim intervencijama u samo tkivo grada oživio niz javnih gradskih prostora. Crveni tepih do Gornjega grada, kumica na stepenicama Dolca, živopisni likovi u igri s urbanim elementima i biljke koje sviraju na dodir, samo su neke od zanimljivih intervencija kojima je Okolo već oduševio građane i turiste, ističu organizatori.

  • +3

Projekt Okolo 2018.

Izvor: Promo fotografije / Autor: N. N.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!