17. siječnja

Vodimo vas na Filozofski teatar sa Slavojem Žižekom putem live streama

11.01.2022 u 16:22

Bionic
Reading

Filozofski teatar vraća se 17. siječnja na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone filozofska je super zvijezda Slavoj Žižek koji je u samo tjedan dana rasprodao cijelo gledalište kazališta

Kako bi izašli u susret publici koja nije imala priliku doći do svoje ulaznice te gledateljima koji ne žive u Zagrebu a željeli bi pogledati jedan od najpopularnijih programa zagrebačkog HNK kojeg uređuje i vodi Srećko Horvat omogućili smo prijenos uživo gostovanja Slavoja Žižeka. Tema o kojoj će Srećko Horvat razgovarati sa Slavojem Žižekom 17. siječnja aktualna je i intrigantna - Poslije kapitalizma: feudalizam ili komunizam?

Prijenos Filozofskog teatra moći će se pratiti putem linka OVDJE. Cijena ulaznice za live stream je 40 kuna.

Slavoj Žižek je nekoliko puta gostovao u zagrebačkome HNK, a zahvaljujući Filozofskom teatru uprizorena je i predstava Antigona po njegovu dramskom tekstu u režiji Angele Richter. Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta. Slavoj Žižek je nazivan Elvisom filozofije i najopasnijim filozofom Zapada, objavio je više od 30 knjiga iz područja filozofije i teorije psihoanalize, među kojima su mnoge prevedene i na hrvatski jezik.

Čitateljima tportala darujemo pet live stream ulaznica za Filozofski teatar sa Slavojem Žižekom, a dobitnici su Maša Savićević, Sonja Čuček, Iva Matijević, Tamara Zamelli i Radenka Vujović.

sve osim nogometa