POPUSTI I ZABAVA

Vodič kroz Noć knjige

23.04.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Diljem Hrvatske, u knjižnicama, kulturnim centrima, kafićima i inim mjestima, danas se prigodnim programima obilježava Noć knjige. Evo što u njoj ne smijete propustiti

Lov na popuste

Knjižare i antikvarijati diljem Hrvatske nude naslove po akcijskim cijenama i popustima. Izdvojili bismo Algoritam koji svoja izdanja nudi po cijenama umanjenim za 20 posto, Školska knjiga cijene spušta za 40 posto, a Planetopija do 70 posto.  

Knjižnica Vladimira Nazora (Vodovodna i Ulica grada Meinza) dijeli dječje i knjige iz antikvarijata. U Arkadiji u zagrebačkom centru za 20 posto spušteni su naslovi Naklade OceanMore, a popuste nudi i Superknjižara.Više informacija dostupno je na linku.

Najveći broj programa, njih čak 179, održava se u Zagrebu gdje posjetitelji mogu izabrati od predstavljanja novih izdanja, druženja s piscima, do jeftinog šopingiranja knjiga, druženja s beskućnicima i maratona čitanja.

Noć službeno otvara performans poznatog domaćeg umjetnika Siniše Labrovića koji će se održati u 18 sati u Botaničkom vrtu. Labrović će u sklopu performansa čitati poeziju biljkama - bićima koja su nadahnula velike količine stihova.

Noć knjige idealna je za odmjeravanje znanja iz književnosti, a to će se dogoditi u sklopu programa Knjiz u klubu KIC uz pitanja novinara i književnika Renata Baretića, s početkom u 21 sat.

U znaku broja 10 proteći će Noć knjige u Booksi. Za svoj 10. rođendan Booksa će posjetiteljima omogućiti da za 10 kuna izaberu knjigu s polica kluba i ponesu je doma, od 18 do 21.30.

Maraton čitanja objavljenih i neobjavljenih sve od 21.30 događat će se u caffeu Kolding, dok Knjižnica Tina Ujevića priprema pidžama party.

Najmlađi imaju prilike sudjelovati u velikom broju programa od kojih smo izdvojili čitanje priča uz zabavne aktivnosti u knjižarama Školske knjige i Arkadije od 18 do 20 sati.

Knjižara Rockmark od 19 sati organizira druženje s Arsenom Dedićem, a knjižara Algoritam u Gajevoj nudi program za struku u sklopu kojega urednici savjetuju kako napisati roman.

U Galeriji Kupola Gradske knjižnice po drugi put u Noći knjige održat će se bogat program s beskućnicima i za beskućnike uz Milu Mrvalja i njegove poučke o životu.

Čitanju će se pridružiti i ZET. U najstarijem zagrebačkom tramvaju u ZET-ovu voznom parku, tijekom vožnje gradskim središtem 'od Vugla do vugla', a u društvu autora istoimene knjige, zagrebačkoga umirovljenog novinara Branimira Špoljarića, putnici će imati prilike slušati povijesne priče staroga Zagreba. Atmosferu iz tramvaja povremeno će prenositi i u druga vozila ZET-a. Program počinje točno u 18 sati na trešnjevačkoj remizi.

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića nakladnik Fraktura predstavit će roman 'Shantaram' Gregoryja Davida Robertsa, a Naklada Ljevak u svojoj knjižari na središnjem zagrebačkom trgu održava program pod nazivom 'Noć knjige s Matošem'.

Zanimljivo događanje na programu je Profil Megastorea uz autorsku večer Gordana Nuhanovića i Okrugli stol o ljubavnim romanima te razgovor o vilama u književnosti.

Umjetnička akademija u Osijeku organizira cjelovečernje projekcije filmova u knjižnici, snimljenih prema književnom predlošku, dok će Noć knjiga u Rijeci proteći u znaku 50 godina Večernjakove kratke priče s nagrađenim autorima okupljenim u Knjižara Filodrammatica.

Sretni s knjigom - Premijerno prikazivanje cijelog spota je večeras u Knjižari Ljevak u 21 h.

Cjelovit program dostupan je na stranicama.