TEDI LUŠETIĆ:

'Visoki honorari upućuju da Mala scena dobro posluje'

13.05.2013 u 17:32

Bionic
Reading

Nakon što je Vitomira Lončar, osnivačica i producentica Male scene, na konferenciji za novinare istaknula da će, ukoliko Grad Zagreb i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport ne ispune njezine zahtjeve, doći do gašenja tog kazališta istaknuvši da su smanjenje sredstava, kao i odluka o povećanju cijene najma prostora na adresi Medveščak 2 posljedica njenih javnih obračuna s vladajućim strukturama, o slučaju se oglasio Tedi Lušetić, pomoćnik Pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport

'Prije svega bih istakao da je kazalište Mala scena doista izvrsno i vrijedno kazalište, zbog čega ga Grad Zagreb i financira dugi niz godina, te je od 2009. do 2012. za njegov rad izdvojeno 2.200.000 kuna', rekao je Tedi Lušetić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Komentiravši cijenu najma Lušetić je istakao kako je do sada ona za Malu scenu iznosila samo četiri kune po četvornom metru, te je time naplaćivana po najnižoj tarifi, dok, primjerice, Zagrebački plesni centar u Ilici ili Histrioni plaćaju 25 kuna po četvornom metru.

Za tportal.hr Lušetić je komentirao i smanjenu novčanu potporu za Malu scenu rekavši da je do smanjenja novčane potpore došlo analizom poslovanja tog kazališta, kao i uočavanjem potrebe da se veća sredstva ovoga puta dodjele drugim kazalištima, među kojima Teatru Rugatino, kazalištu Planet Art te kolektivu BADco.

'Kad neko kazalište stane na noge, Grad više nema potrebe davati mu jednaku potporu. Uvidom u visoke iznose honorara Vitomire Lončar i Ivice Šimića, došli smo do tog zaključka', izjavio je Lušetić dodavši kako mu nije posve jasno zašto je pitanje raspodjele sredstava Lončar potegla tek sada, nakon što su poznati već neko vrijeme.

'Ne razumijem zašto je konferencija za novinare sazvana tek sada, osim ako se Vitomira Lončar i sama nije uključila u predizbornu kampanju', rekao je.

Na kraju je zaključio da su, ukoliko Mala scena zaista neće uspjeti poslovati umanjenim sredstvima, iz Gradskog ureda spremni sjesti s Vitomirom Lončar te zajednički pokušati iznaći rješenje.

Njen zahtjev za ostavkom Pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, te poništenjem natječaja kojim je na mjesto njegovog pomoćnika došao on sam, nije želio komentirati.