14. SRPNJA, PROKURATIVE

Verdijev Otello na otvaranju 56. Splitskog ljeta

09.07.2010 u 17:43

Bionic
Reading

Na otvaranju 56. Splitskog ljeta, 14. srpnja, na Prokurativama bit će izvedena premijera Verdijeve opere 'Otello', kako je najavljeno u petak na konferenciji za tisak i medije u foyeru splitskog HNK

Verdijevu operu splitsko kazalište priprema u koprodukciji s tršćanskim Teatro Verdi. Dirigent je maestro Nikša Bareza, a režiju potpisuje Giulijo Ciabatti.

Za ovogodišnje izdanje Splitskog ljeta pripremaju se tri premijere u produkciji splitskog HNK i Splitskog ljeta. Manifestacija će trajati do 14. kolovoza i ukupno je najavljeno 49 naslova dramskih, glazbenih i baletnih predstava. U to treba uključiti i par filmskih naslova i izložbi.

Organizatori su naglasili da su, unatoč recesiji, uz veliku pomoć sponzora, uključujući KulTurist T-Coma, mogli ovogodišnju produkciju zadržati na prošlogodišnjoj razini.

Intendant HNK Milan Štrljić izdvojio je premijeru dramske predstave 'Smij i suze starega Splita' i naglasio da mu je to jedan od važnijih projekata u osam godina mandata. 'Smij i suze sterega Splita' napisao je gotovo zaboravljeni kroničar grada Ivan Kovačić, a u dramskoj formi će biti izvedena na mitskom Sustipanu.

Najavljena je i predstava 'Garaža' za 27. i 28 srpnja, a baletna poslastica je svakako 'Dodir' Ramija Be'era, koji je predstavila Almira Osmanović