POJAČANJA U ZKM-U

Veliki transfer Rakana Rushaidata

02.04.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište mladih od 1. travnja pojačalo je svoj ansambl dvojicom glumaca na stalnom angažmanu. Uz već proslavljenog Rakana Rushaidata, glumcima iz Tesline na stalni angažman pridružuje se i mladi glumac Dado Ćosić, a četvero mladih glumaca dolazi na stručno osposobljavanje

S obzirom na to da su za bivšom ravnateljicom ZKM-a Dubravkom Vrgoč u zagrebački HNK otišle glumice Nina Violić i Jadranka Đokić, a umirovio se glumac Rajko Bundalo, nova ravnateljica Snježana Abramović zaposlila je na njihova mjesta dvojicu glumaca, Rakana Rushaidata i Dadu Ćosića, a tko će doći na upražnjeno treće radno mjesto, ZKM još ne iznosi u javnost.

Rakan Rushaidat dolazi iz kazališta Kerempuh gdje je zaposlen početkom 2014., a u Kerempuh je bio prešao nakon devetogodišnjeg rada u Trešnji. Rakan će u ZKM-u glumiti u novoj predstavi '(Pret)posljednja panda ili statika' koji po tekstu Dine Pešuta režira Saša Božić, a premijera je najavljena za 15. svibnja. Dado Ćosić već je ranije glumio u ZKM-u u predstavi 'Spremni' istog redatelja, a zadnje ulogu kao slobodnjak ostvario je u predstavi 'Teškoće s izražavanjem' Edvina Liverića i 'Mobitelu' Kreše Dolenčića.

Uz njih, od travnja sa zekaeovcima rade i mladi glumci Anđela Ramljak, Adrian Pezdirc, Milica Manojlović i Marija Šegvić koji dolaze na jednogodišnje stručno osposobljavanje za rad bez osnivanja radnog odnosa. Njih četvero imat će svoje glumačke mentore, a bit će i u predstavama koje slijede u ovosezonskom programu ZKM-a.