IZLOŽBA U MUO-u

'Večeru u Emausu' vidjelo više od 25.000 posjetitelja

02.09.2013 u 10:10

Bionic
Reading

Izložbu 'S Caravaggiom u Europu/Večera u Emausu iz Pinakoteke Brera u Zagrebu' vidjelo je više od 25.000 posjetitelja Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu od 5. lipnja do 31. kolovoza

Zadnjeg dana izložbe Muzej je posjetilo 1.846 posjetitelja, a remek-djelo baroknog slikarstva mogli su vidjeti sve do ponoći.

Iz Muzeja za umjetnost i obrt navode da su pred konac izložbe i sezone godišnjih odmora produljili radno vrijeme do 21 sat pa su tako na početku prošlog tjedna registrirali 20-tisućitog posjetitelja.

Zanimljivo je da turisti čine oko osam posto od ukupnog broja posjetitelja. Najviše turista koji su se zanimali za Caravaggia bilo je iz SAD-a, Italije i Francuske, potom iz Engleske, Nizozemske, Rusije, Njemačke i Austrije, ali i iz Japana, Kine, Indije i Brazila.

Iznimnoj posjećenosti izložbe, koja se sastojala od didaktičkih panoa o stvaralaštvu Michelangela Merisija da Caravaggia (1571-1610), o Pinakoteci Brera i baroknom slikarstvu, pridonijela su brojna popratna događanja: kreativne pedagoške radionice, predavanja, cjelovečernji igrani film 'Caravaggio' i barokne skladbe Ansambla Antiphonus pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija

Posudba Caravaggiova remek-djela, osiguranog na 60 milijuna eura, bio je dar Talijanske Republike obilježavanju pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.