U JASTREBARSKOM

Urnebesne komedije na petom festivalu Život i smijeh

23.05.2018 u 13:29

Bionic
Reading

Peto izdanje festivala Život i smijeh, u organizaciji Gradskog kazališta Jastrebarsko održava se u Domu kulture u Jastrebarskom do 27. svibnja, a kupnjom ulaznica omogućuje se daljnje stipendiranje i održavanje besplatnih glumačkih radionica za mladež

Na programu festivala Život i smijeh 25. svibnja u 20 sati je monodrama 'Dimnjačar' u izvedbi Kerekesh teatra, potom dječja predstava 'Petrica Kerempuh', nastala prema motivima narodnih priča i priča Slavka Mihalića, koju 26. svibnja u 11 sati izvode Kazališna družina Pinklec i Medley teatar.

Posjetitelje potom, 26. svibnja u 20 sati, čeka komedija 'Taksimetar' u produkciji Teatra Exit. U njoj glavni junak, taksist, ulicama Zagreba vozi mnoštvo karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te niz drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije današnjeg vremena.

Stand-up komičar Ivan Šarić nastupa 27. svibnja u 20 sati.

Organizacijom festivala Život i smijeh Gradsko kazalište Jastrebarsko dosad je osiguralo stipendije za petero jaskanskih srednjoškolaca, a kupnjom ovogodišnjih ulaznica omogućuje se daljnje stipendiranje i održavanje besplatnih glumačkih radionica za mladež.