12. veljače

Uoči Valentinova u HNK-u Zagreb najavljuju koncert inspiriran ljubavlju

28.01.2022 u 12:04

Bionic
Reading

Publika će moći uživati u ljubavnim duetima, popularnim klasicima te najljepšim melodijama inspiriranim ljubavlju u izvedbama solista i orkestra Opere pod ravnanjem maestra Josipa Šege

U povodu dana zaljubljenih, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u subotu, 12. veljače, priprema posebnu koncertnu večer za svoje posjetitelje s repertoarom glazbe inspirirane ljubavlju.

Publika će moći uživati u ljubavnim duetima, popularnim klasicima te najljepšim melodijama inspiriranim ljubavlju u izvedbama solista i orkestra Opere pod ravnanjem maestra Josipa Šege.

Nastupaju sopranistice Josipa Bilić, Lana Kos i Ivana Lazar, tenori Roko Radovan i Tvrtko Stipić, te baritoni Marin Čargo i Ljubomir Puškarić, te Nina Cossetto na klaviru.

Na repertoaru su arije i dueti iz poznatih opera Edvarda Griega, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gaetana Donizettija, Petra Iljiča Čajkovskkog, Franza Lehára i drugih.

"Dar publici za Valentino bit će bezvremenska glazba koja govori o buđenju ljubavi, zavođenju, igri zaljubljenih te nostalgičnom sjećanju na mladost i protekle dane", poručuje ravnatelj Opere Giorgio Surian.