POD OKRILJEM BESANE NOĆI

Ulični umjetnik Lonac ponovno oslikava Zagreb

25.09.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon uspješnih međunarodnih gostovanja ovog ljeta, na bristolskom festivalu Upfest 2015. te Betonfestu u Sarajevu, jedan od najpriznatijih hrvatskih uličnih umjetnika vraća se u Zagreb. Ovog puta Lonac je dio francuskog društva, ali na domaćem terenu

Lonac je ovih dana započeo veliki zidni mural u Petrinjskoj 25, a on će u cijelosti biti predstavljen u subotu 26. rujna kao dio velike kulturne manifestacije pod nazivom Bijela noć (franc. Nuit Blanche). Tog će dana od 16 sati popodne do 4 sata ujutro Zagreb vrvjeti interaktivnim događanjima, koncertima, glazbom, izložbama, uličnom umjetnošću, svjetlosnim i zvučnim instalacijama te performansima.

Svi posjetitelji Bijele noći moći će besplatno uživati u raznim događanjima, a mural s potpisom Lonca bit će dio intervencija na gradskim pročeljima poznatih street umjetnika. Tako će se Lonac kao jedini Hrvat naći u društvu poznatih francuskih umjetnika poput Etien’a i Jana Vormana, koji će također ostaviti traga na zagrebačkim zgradama.

Lonac na Upfestu u Bristolu

U sklopu sekcije ulične umjetnosti održat će se i velika izložba u Galeriji Klovićevi dvori, 'Street art 2.0: Inovacija u srcu pokreta', Fourneauove interaktivne instalacije 'Water Light Graffiti', instalacije 'Picturae' i 'Light Graff' Patricka Sucheta te mnoge druge zanimljivosti.