NEBITNO

Ulični komentari koji godinama zabavljaju i provociraju Zagrepčane sada i na izložbi

20.08.2018 u 11:00

Bionic
Reading

'Ma idem pješke', 'Danas je srijeda', 'Ovo baš i nema smisla' i slične jednostavne izjavne rečenice na zagrebačkim zidovima ukazuju se manje-više od 2014., a iza njih stoji nepoznati autor koji se predstavlja kao Nebitno. Galerija Siva 23. kolovoza na samo jednu večer otvara izložbu fotografija njegovih sada prilično dobro poznatih uličnih komentara koji nasmijavaju i provociraju javnost

Pojednostavljene izjavne rečenice (često s točkom na kraju) - primjedbe, upozorenja, sitne provokacije - ispisane uredno i crnim markerom ili sprejem, već godinama se mogu vidjeti u centru Zagreba, uglavnom na fasadama, ali i na kontejnerima, građevinskim skelama, pa i zamagljenim prozorima.

Poruke zvuče kao da su preuzete iz svakodnevnih razgovora prijatelja i poznanika, ali i iz unutarnjih monologa, te služe kao vrlo dobri komentari društva i trenutnog stanja.

Autor im je Nebitno, kojeg se osim na Facebooku može naći na Instagramu, a koji je povodom izložbe o sebi rekao samo da 'piše natpise u vidu grafita, uglavnom po ulici, te ih fotografira. Osim toga, diše, jede, pije, spava te živi život koliko god je to danas moguće'.

Galerija Siva otvara izložbu u četvrtak u 20 sati, a prema želji autora bit će otvorena samo tu večer. Na njoj će posjetitelji moći vidjeti oko 15 radova.